Shadow

Hur Fungerar En Stegräknare? Allt du Bör Veta

Stegräknare är super praktiska för att hjälpa oss att övervaka våra träningsvanor, särskilt när vi försöker bli mer aktiva. Och om du använder en app för att räkna steg vet du hur användbara de kan vara för att hålla reda på dina fitnessmål . Men hur exakt är din stegräkningsapp egentligen? Visar stegräknaren i telefonen rätt data?
Enligt en studie som publicerades i Journal of Sports Sciences, är din iPhone stegräknare förmodligen inte den bästa som finns, men vad som är bra är att du troligen går fler steg än vad din iphone säger
Forskare vid University of British Columbia utvecklade en tvådelad studie – en som genomfördes under laboratorieförhållanden och den andra i en verklig miljö – för att jämföra iPhones hälsp app med en bärbar midjebärd stegräknare byggd enbart för ändamålet av stegräkning.
De fann att iPhone-stegräknaren underskattade steg med cirka 1340 steg under en typisk dag. Detta innebär att om din iPhones stegräknare säger att du promenerade de rekommenderade 10 000 stegen per dag så gick du förmodligen cirka 20 procent mer än så.

Forskare fann att appar för steg för iPhone-räkningar var mer exakta när deltagarna gick med högre hastigheter, men mindre med lägre hastigheter; medan de delade enheterna var lite mer exakta än de personliga telefonerna.

Tonic rapporterar att ett visst användarfel rapporterades – till exempel när deltagarna glömde att ta med sina telefoner på resor till toaletten eller för att hämta vatten, till exempel. Och långsammare promenader under dagen under vissa uppgifter kan också ge mindre appnoggrannhet, enligt tidigare laboratorierapporter.

Det är också värt att notera att forskare för den här studien inte observerade andra telefons stegräknande appar eller andra fitnessspårare som Apple-klocka, Fitbit eller andra bärbara hälsoredskap. Enligt The Berkeley Science Review är träningsspårare fortfarande ganska nya och forskning är begränsad när det gäller hur väl de staplas upp när det gäller noggrannhet. Och medan din iPhone-stegräkning kan ha vissa brister, håller Fitbits ganska bra under granskning.

Alla vet hur viktig träning och motion är. Du har förmodligen fått höra många gånger i många olika sammanhang att träning är en viktig och nödvändig del av en hälsosam livsstil. Att äta rätt kommer inte ensamt att göra dig till den friska individen du vill vara. Du måste kombinera en bra diet med mycket träning och motion.
Men hur vet du hur mycket träning som räcker? Olika riktlinjer finns för alla typer av olika träningar. En form av träning som vi alla får varje dag är att gå. Vissa fitnessexperter anser att de flesta bör ta minst 10 000 steg varje dag för att förbättra fysisk kondition.
Med allt annat som händer i ditt liv kommer det förmodligen att vara ganska svårt att räkna och hålla reda på alla steg du tar. Vem har tid, tålamod eller energi för det? Lyckligtvis finns det enheter som har uppfunnits som kommer att räkna och hålla reda på antalet steg du tar varje dag.

Stegmätare finns i alla möjliga former och storlekar. De flesta av dem är ganska små. Vissa bärs på ditt bälte runt midjan. Andra är som ett armband du bär runt handleden.

De första stegräknarna var mekaniska modeller som fungerade likt en pendelklocka. De innehöll små rörliga delar som skulle röra sig fram och tillbaka tillsammans med kroppens rörelse när du gick. Varje gång din kropp rörde sig med ett steg, skulle de små delarna utlösa en omkopplare som skulle hålla räkna stegen.

Mer moderna stegräknare utnyttjar de många tekniska framstegen som gjorts under det senaste decenniet. I stället för att flytta mekaniska delar håller dessa nyare stegräknare reda på steg med interna gyroskop, accelerometrar och GPS-signaler (Global Positioning System).

Moderna stegräknare kan också interagera med smartphones via Bluetooth-teknik. Programvaror på din smartphone kan sedan visa informationen on din motion så att det är lättare att få en tydlig överblick. Dessa applikationer kan också använda dessa data för att beräkna andra variabler, t.ex. avstånd som gått och antalet förbrända kalorier.

Om du någonsin har använt en stegräknare vet du att de inte alltid är 100% korrekta. En stegräknare kanske inte alltid känner igen ett steg om kroppen inte rör sig tillräckligt. Å andra sidan kan det också räkna steg när du inte går om du till exempel flyttar din kropp eller skakar stegmätaren.

Om du använder en äldre stegräknare kan du behöva justera ditt stegantal med 10% eller mer. Nyare modeller kräver 95% eller bättre noggrannhet. Det enda sättet att verkligen mäta en stegräknares noggrannhet är genom att hålla reda på ditt stegräkning när du går och sedan jämföra det antalet med stegräknarens totala.

Din iPhone kan spåra steg med en inbyggd accelerometer, som samlar data baserat på telefonens hastighet och rörelse.
I din iPhones hälso-app kan du hitta och övervaka dina dagliga, veckovisa, månatliga och årliga stegantal.

Och med tanke på att vi sällan är borta från våra iPhones, kan den vara ett bra redskap för insamling av data.

Hur du använder din iPhone för att räkna steg

  1. Öppna din iPhones Health-app.
  2. Klicka på “Bläddra” längst ner på skärmen.
  3. Välj “Aktivitet” under “Hälsokategorier”.
  4. Klicka på “Steg.”

Oavsett om du har använt hälso-appen eller inte, har du redan samlat data för all stegaktivitet som är registrerad när du bär din iPhone.

Det är viktigt att komma ihåg varför fitness appar och redskap är användbara från första början. Medan du kanske tar de rekommenderade antalet steg, är det många som inte gör det. Poängen med att sätta målet av 10.000 steg per dag är att helt enkelt sitta mindre och röra på dig mer för att förbättra dina hälsoresultat och välmående på lång sikt.

Att veta hur många steg du har ghått ger dig inte så mycket användbar information om din hälsa. Vad som faktiskt är mer intressant är när du gick för lite eller ingenting alls. I dessa fall kan stegräknare hjälpa för att hålla koll på din dagliga motion och för att uppmuntra dig att motionera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *