Efter avslöjandena av dataskandalen Facebook–Cambridge Analytica har användare varit extra uppmärksamma på vilken information de delar på den sociala nätverksplattformen. Många har till och med raderat sina konton och lämnat plattformen för att förhindra att deras privata information stjäls och används för politisk reklam igen. Men att lämna Facebook innebär också att du inte kommer att kunna använda det sociala nätverket för att hålla kontakten med vänner och familj, följa dina favoritsidor eller driva din egen sida och dra nytta av alla nätverksalternativ. En lösning för att förhindra att din Facebook-data missbrukas är att utöva kontroll över vilken data som offentliggörs av Facebook.
Plattformen ger användare nästan fullständig kontroll över deras integritet och kontosäkerhet. Kontoinnehavare kan handplocka detaljerna som visas när någon anländer till deras profil, som eller som inte kan se bilder och videor som lagts upp av dem (som standard gör Facebook alla dina inlägg offentliga), begränsa utnyttjandet av deras webbhistorik för riktade annonser, neka åtkomst till tredjepartsapplikationer, etc. Alla sekretessinställningar kan konfigureras från antingen mobilapplikationen eller Facebooks webbplats. Sekretessalternativen som är tillgängliga för Facebook-användare förändras ständigt, så namnen/etiketterna kan skilja sig från vad som nämns i den här artikeln. Utan vidare, låt oss börja med hur man gör Facebook-sidan eller kontot privat.
Innehåll
- Hur gör man Facebook-sida eller konto privat?
- På mobil Ansökan
- Vem kan se vad du delar?
- Hur kan folk hitta dig på Facebook?
- Dina datainställningar på Facebook
Hur Gör Facebook-sida eller konto privat?
På mobilapplikation
2. Klicka på de tre horisontella staplarna som finns i övre högra hörnet på Facebook-applikationsskärmen.
3. Expandera Inställningar och sekretess genom att trycka på den nedåtvända pilen och trycka på Inställningar för att öppna densamma.
4. Öppna Sekretessinställningar.

