Hur man hindrar människor från att lägga till dig i Instagramgruppen
THE FOREFRONT OF TECHNOLOGY
Instagram är en av de mest använda apparna för sociala medier idag. Du kan dela bilder såväl som små och stora videor med hjälp av IGTV-funktionen på Instagram. Det låter dig hålla kontakten med dina vänner och familj. Ibland kan du se ett popup-meddelande som “_username har lagt till dig i en grupp“. Det betyder att någon med det “användarnamnet” har lagt till dig i en grupp. Om det görs av dina vänner och familj, kanske du inte har något emot det. Men om det görs av en okänd användare kan du känna dig frustrerad. Som standard tillåter Instagram vem som helst att lägga till dig i en grupp. Detta blir dock en olägenhet för människor som undviker okända på sina konton. Många användare har klagat över att ha lagts till i grupper som de antingen inte tillhör eller inte vill gå med i.
Om du är någon som letar efter tips om hur du hindrar personer från att lägga till dig i en grupp på Instagram, har vi sammanställt en användbar guide för att hjälpa dig med det. Läs till slutet och rädda dig själv från sådana krångel i framtiden.
Innehåll
Hur man hindrar människor från att lägga till dig i Instagram-gruppen
Kan du hindra folk från att lägga till dig i en grupp på Instagram?
Hur du ändrar din integritet i inställningarna
Hur kan du “Ignorera varningar” om att läggas till i okända grupper?
Hur lämnar man gruppchatt på Instagram?
Hur tystar man gruppchatt på Instagram?
Hur man hindrar människor från att lägga till dig i Instagram-gruppen
Kan du hindra folk från att lägga till dig i en grupp på Instagram? Även om Instagram tillåter vem som helst att lägga till dig i en grupp, ger det också alternativ för att stoppa sådana okända gruppinbjudningar från dina DM:er. Du kan göra detta antingen genom att helt enkelt lämna den oönskade gruppchatten eller genom att ändra sekretessinställningarna för ditt Instagram-konto.
Hur du ändrar din integritet i inställningarna
Du kan stoppa okända gruppinbjudningar genom att byta “sekretessinställningar” på ditt Instagram-konto. Det här alternativet kommer att begränsa okända användare från att lägga till dig i gruppchattar. Dessutom kommer dina följare inte att kunna lägga till dig i grupper. De detaljerade stegen förklaras nedan:
Obs: Endast personer du följer kommer att kunna lägga till dig i gruppchattar.
1. Starta Instagram-appen och logga in på ditt konto.
2. Tryck nu på din “Profilbild” tillgänglig på den nedre menyn. Du kommer åt din profil på nästa skärm.
3. Tryck på menyn trestreckad i det övre högra hörnet på skärmen.
4. Klicka på alternativet “Settings” som är tillgängligt längst ned på skärmen.
5. Från den angivna listan väljer du alternativet “Privacy“.