Site icon THE FOREFRONT OF TECHNOLOGY

Hur man inaktiverar Discordmeddelanden

Hur man inaktiverar Discordmeddelanden

Discord är en fantastisk plattform för spelare eftersom den tillåter dem att kommunicera med varandra genom att skapa kanaler. Om du gillar att använda Discord för dess ljud-/textkonversationsfunktion under spelet, måste du också vara medveten om ständigt pingande Discord-aviseringar. Även om aviseringar är viktiga för att varna oss om nya uppdateringar, kan de också bli irriterande.

Tack och lov ger Discord, som är den fantastiska appen den är, ett alternativ för att inaktivera aviseringar. Du kan göra det på flera sätt och för alla/utvalda användare. Läs vår kortfattade guide om hur du inaktiverar Discord-aviseringar för flera kanaler och för enskilda användare.

Innehåll

  • Hur man inaktiverar Discord-meddelanden på Windows, macOS och Android

Hur man inaktiverar Discord-meddelanden på Windows PC

  • Metod 1: Stäng av servermeddelanden på Discord
  • Metod 2: Tysta enstaka eller flera kanaler på Discord
  • Metod 3: Stäng av specifika användare på Discord
  • Metod 4: Stäng av discord-meddelanden via Windows-inställningar
  • Hur för att inaktivera Discord-meddelanden på Mac
  • Metod 1: Pausa Discord-meddelanden
  • Metod 2: Inaktivera Discord-meddelanden
  • Hur man stänger av Discord-meddelanden på Android-telefon
  • Metod 1: Stäng av Discord-servern på Discord-appen
  • Metod 2: Stäng av ljudet för enskilda eller flera kanaler i Discord-appen
  • Metod 3: Stäng av Specifika användare på Discord-appen
  • Metod 4: Inaktivera Discord-meddelanden via mobilinställningar
  • Hur man inaktiverar Discord-meddelanden på Windows, macOS, och Android

    Hur man inaktiverar Discord-meddelanden på Windows PC

    Om du använder Discord på din Windows-dator kan du stänga av aviseringarna genom att följa någon av metoderna nedan.

    Metod 1: Stäng av servermeddelanden vid Discord

    Så här stänger du av Discord-aviseringar för servern:

    1. Starta Discord via den officiella Discord-webbplatsen eller dess skrivbordsapp.

    2. Välj Server ikonen från menyn till vänster. Högerklicka på den server som du vill stänga av meddelandena för.

    3. Klicka på Meddelandeinställningar från rullgardinsmenyn, som visas.

    4. Klicka här på Mute server och välj Tidsram, som visas nedan.

      5. Discord erbjuder följande alternativ under serveraviseringsinställningar.

      Alla meddelanden: Du kommer att få meddelanden för hela servern.

  • Endast @omnämnande: Om du aktiverar detta alternativet kommer du bara att få meddelanden när någon nämner ditt namn på servern.
  • Ingenting– Det betyder att du kommer att vara helt tysta Discord-servern
  • Undertryck @alla och @här: Om du använder @everyone-kommandot kommer du att stänga av aviseringarna från alla användare. Men om du använder @here-kommandot kommer du att stänga av meddelanden från användare som för närvarande är online.
  • Undertryck alla roller @omnämnanden: Om du aktivera det här alternativet, du kan stänga av aviseringar för medlemmar med roller som @admin eller @mod på servern.

    6. Efter att ha valt önskat alternativ, klicka på Klar och avslut fönstret.

    Så här kan du stänga av Discord-aviseringar för alla på servern. När du tystar alla på Discord kommer du inte att få ett enda popup-meddelande på din Windows-dator.

    Ibland kanske du bara vill stänga av enstaka eller flera kanaler på en Discord-server istället för att stänga av hela servern.

    Följ de angivna stegen för att stänga av aviseringar från en enskild kanal:

    1. Starta Discord och klicka på Serverikonen, som tidigare.

    2. Högerklicka på den Kanal som du vill stänga av och för muspekaren över alternativet Ljud av kanal.

    3. Välj Tidsram för att välja från rullgardinsmenyn som 15 minuter, en timme, åtta timmar, 24 timmar, eller tills du stänger av den manuellt. Se den givna bilden.

    Alternativt kan du följa dessa steg för att stänga av aviseringar från specifika kanaler:

    1. Klicka på Server och öppna den kanal som du vill stänga av aviseringarna för.

    2. Klicka på klockikonen som visas i det övre högra hörnet av kanalfönstret för att stänga av alla aviseringar från den kanalen.

    3. Du kommer nu att se en röd linje som korsar klockikonen, vilket indikerar att den här kanalen är tyst.