Snapchat är en fantastisk plattform för att interagera med dina vänner och familj med hjälp av snaps, meddelanden, röstsamtal och till och med videosamtal, för den delen. Du kan enkelt lägga till användare på Snapchat med hjälp av snap-kod eller snap-användarnamn på dina kontakter.
Men en irriterande sak med Snapchat är att många slumpmässiga användare kan lägga till dig, och du kan få flera tilläggsförfrågningar dagligen. Vanligtvis kan de användare som har sparat ditt telefonnummer i sin kontaktbok enkelt hitta dig på Snapchat om du har länkat ditt telefonnummer på plattformen. Men att ta emot förfrågningar om tillägg från slumpmässiga användare kan vara irriterande. För att hjälpa dig har vi därför en guide om hur du inaktiverar oönskade tilläggsförfrågningar på Snapchat som du kan följa.
3 sätt att inaktivera slumpmässiga tilläggsbegäranden på Snapchat
- Metod 1: Ändra alternativet för kontakta mig
- Metod 2: Ta bort din profil från Quick Add
- Metod 3: Blockera slumpmässiga användare
Hur man inaktiverar oönskade tilläggsförfrågningar på Snapchat
Varför får du oönskade tilläggsförfrågningar på Snapchat? När du får förfrågningar om att lägga till från användare som du har gemensamma vänner med, är det i det här fallet dina organiska snap-förfrågningar, och du bör inte oroa dig för dessa förfrågningar.
Men när du får lägga till förfrågningar från slumpmässiga användare utan ömsesidiga kontakter, är chansen stor att dessa användare är bots för att få följare på plattformen. Det här är botkonton som skickar en tilläggsbegäran till dig bara för att senare sluta följa dig för att öka sin publik på plattformen.
Så om du undrade över dessa slumpmässiga tilläggsförfrågningar på Snapchat, vet då att dessa är botkonton som försöker lägga till dig på plattformen för att öka sina följare.
3 sätt att inaktivera slumpmässiga tilläggsbegäranden på Snapchat
Om du vill fixa att slumpmässiga personer lägger till dig på Snapchat listar vi några metoder som du kan använda för att enkelt inaktivera oönskade tilläggsförfrågningar.
Metod 1: Ändra alternativet för kontakta mig
Som standard har Snapchat ställt in “Kontakta mig‘-funktionen till alla. Det betyder att när någon lägger till dig på Snapchat kan de enkelt skicka meddelanden till dig. Om det inte var tillräckligt att få slumpmässiga tilläggsförfrågningar kan du också ta emot meddelanden från slumpmässiga användare.
1. Öppna Snapchat-appen på din enhet och tryck på din Bitmoji eller Profil ikon från toppen- vänster hörn av skärmen.
2. Tryck på kugghjulsikonen från det övre högra hörnet av skärmen för att komma åt Inställningar.
3. Rulla ned och tryck på ‘Kontakta mig’ alternativ under vem kan.
4. Ändra slutligen alternativet Kontakta mig genom att trycka på ‘Mina vänner.’
När du ändrar kontakta mig-inställningarna från alla till mina vänner, kommer endast kontakterna i din vänlista att kunna kontakta dig via snaps eller meddelanden.
Läs också: Fixa Snapchat-meddelanden vunna ‘t Send Error
Snapchat har en funktion som heter ‘Quick Add’ som låter användare lägga till dig från snabbläggssektionen baserat på dina gemensamma vänner. Quick Add-funktionen använder gemensamma vänner för att visa din profil. Du har dock möjlighet att inaktivera eller ta bort din profil från snabbläggssektionen för andra användare. Så om du undrar hur du inaktiverar oönskade tilläggsförfrågningar på Snapchat, kan du ta bort din profil från avsnittet för snabba tillägg:
1. Öppna Snapchat-appen på din enhet och tryck på din Bitmoji-ikon i det övre vänstra hörnet av skärmen.
2. Öppna Inställningar genom att trycka på kugghjulsikonen på toppen- höger på skärmen.
3. Scrolla ned till “ VEM KAN …‘ och tryck på ‘Se mig i Quick Add.’
4. Slutligen avmarkera kryssrutan bredvid Visa mig i Quick Add för att ta bort din profil så att den inte visas i snabbläggssektionen för andra Snapchat-användare.
Läs även: Hur man blir av av bästa vänner på Snapchat
Metod 3: Blockera slumpmässiga användare
Den sista metoden som du kan använda är att blockera de slumpmässiga användarna om du vill inaktivera oönskade tilläggsbegäranden på Snapchat-problemet. Ja! Du kan enkelt blockera användare som inte ens finns på din vänlista. På så sätt kommer dessa användare inte att kunna kontakta dig eller skicka tilläggsförfrågningar till dig på Snapchat.
1. Öppna Snapchat-appen på din enhet och tryck på din Bitmoji eller profilen-ikonen från skärmens övre högra hörn.
2. Klicka på Lägg till vänner från botten.
3. Nu kommer du att se listan över alla användare som har skickat Add-förfrågningar till dig. Knacka på användaren som du vill blockera.
4. Tryck på tre vertikala prickar från det övre högra hörnet av användarprofilen.
5. En pop kommer att dyka upp kl längst ner, där du enkelt kan välja “Block”
När du blockerar någon på Snapchat kommer de aldrig att kunna kontakta dig förrän de bestämmer sig för att skapa ett nytt ID och skickar en tilläggsbegäran från det ID:t.
Vi hoppas att vår guide var till hjälp och att du kunde bli av med oönskade tilläggsförfrågningar från slumpmässiga Snapchat-användare. Om du gillade artikeln, låt oss veta i kommentarerna nedan.

