4 tips för att hålla din Mac säker och i gott skick

Mac-datorer är kända för att vara säkra och klara av tidens tand. Men precis som vilken dator som helst är de inte helt osårbara, och de har vissa säkerhetsproblem, buggar och andra problem.

Om du vill hålla din Mac säker och i gott skick så länge som möjligt finns det några tips som du bör testa:

Innehållsförteckning

 • Kör Diskverktyg flera gånger om året
 • Håll din Mac uppdaterad
 • Logga in med ett icke-administratörskonto
 • Säkerhetskopiera din Mac regelbundet
 • Kör Diskverktyg flera gånger om året

  Skivverktyg är förinstallerat på alla Mac-datorer, och det är verkligen väldigt användbart. Det hjälper dig att skanna din hårddisk och se till att den är i gott skick.

  Disk Utility har i huvudsak två huvudfunktioner som du bör dra nytta av. För det första kan den reparera diskbehörigheter, och för det andra kan den reparera själva disken – men det kräver att du kör den i återställningsläge.

  Håll din Mac uppdaterad

  Varje uppdatering av OS X såväl som andra appar kommer att innehålla buggfixar och patchar för säkerhetssårbarheter. Så långt det är möjligt bör du alltid hålla din Mac uppdaterad så att du är så skyddad som möjligt.

  Om du är orolig för att en ny uppdatering kan ha problem kan du vänta några dagar tills det lugnar ner sig. Som sagt – du ska inte vänta för länge.

  Logga in med ett konto som inte är administratör

  Det första kontot som du konfigurerade när du fick din Mac kommer normalt att vara dess administratörskonto. Helst bör du skapa en andra efter det – som kommer att vara en “normal” användare som du kan använda för att logga in dagligen.tips-to-keep-your-mac-safe/

  Även om den normala användaren kommer att ha mindre privilegier än administratören – det är bra. Det skyddar dig mot vissa typer av skadlig programvara och förhindrar att du av misstag tar bort filer eller gör viktiga ändringar på din Mac.

  Säkerhetskopiera din Mac regelbundet

  Se en backup som en reserv som du kan vända dig till vid behov. Så länge du säkerhetskopierar din Mac regelbundet, om något går fel kan du återställa den på en gång.

  Det enklaste sättet att säkerhetskopiera din Mac är utan tvekan att använda Time Machine-appen. Det kommer att kräva en extern hårddisk, men bortsett från det borde det vara enkelt. Kom bara ihåg att första gången du säkerhetskopierar din Mac kan det ta ett tag, men sedan borde det gå mycket snabbare.

  Om du misstänker att något är fel med din Mac kanske du vill få den utcheckad. Förutsatt att det är under garanti kan du ta det till en Apple Authorizer Service Provider. Men om det inte är bekvämt, finns det andra pålitliga MacBook-reparationstjänster från Dallas som du kan prova.

  Allt som allt om du tar hand om ditt märke och gör ditt bästa för att hålla det i gott skick, bör det hålla dig i många, många år. Så länge du behandlar den väl och tar hand om den kommer din Mac att vara en pålitlig partner som du kan lita på.

  THE FOREFRONT OF TECHNOLOGY

  We monitors and writes about new technologies in areas such as technology, innovation, digitization, space, Earth, IT and AI.

  Related Posts

  Leave a Reply

  © 2022 THE FOREFRONT OF TECHNOLOGY - Theme by WPEnjoy · Powered by WordPress