Anledningar till varför SEO Sökmotoroptimering är Viktigt för Företag

Chanserna är stora att du har hört om SEO tidigare. När vi pratar om företagare har en ännu större andel tidigare hört talas om SEO. På engelska känt som SEO eller search engine optimization, och på svenska översatt till sökmotoroptimering. Men också alla som har ett företag har säkert ställt följande frågor minst en gång: Behöver jag verkligen SEO? Vad kan SEO göra för mig? Vad är fördelarna med SEO?

Sedan det ögonblick SEO dök upp i våra liv började alla i marknadsföringsindustrin prata om det. Det blev en aldrig sinande diskussion.

Om du undrar fördelarna med SEO och varför du bör använda det har du kommit rätt.

Varför är SEO viktigt? Här är de främsta SEO-fördelarna.

1. Du kommer att se en ökning av din trafik

I takt med att din webbplats blir mer optimerad med tiden kommer den att börja rankas högre i sökmotorerna för olika söktermer. När detta händer bör du se en ökning av trafiken eller potentiella kunder som tittar på din webbplats. I slutändan bör detta också öka din försäljning eftersom att du lockar fler potentiella kunder till din webbplats.

2. Det kommer att öka ditt företags trovärdighet

Dina kunder är betingade att tro att de bästa företagen är de som rankas högst upp i sökmotorerna, oavsett om det är sant eller inte.

När du rankar högt upplever dina potentiella kunder din verksamhet mer gynnsamt, vilket leder till en ökning av försäljning, konverteringar och varumärkeskännedom.

3. SEO kan leda till långvariga resultat

Radio-, tryckta- och skyltannonser ger kortsiktiga resultat. SEO, å andra sidan, hjälper till att leverera långsiktiga resultat och fördelar.

.Genom att investera i SEO ökar din onlinenärvaro, vilket resulterar i en mer lönsam avkastning på investeringen (ROI) – kontinuerligt över en lång tid.

4. Du har kontroll över kostnaden

Oavsett om du bygger bakåtlänkar, skapar en närvaro i sociala medier eller skapar blogginnehåll, vet du hur mycket det kommer att kosta i förväg. När du vet vad varje tjänst kommer att kosta kan du bestämma vilken du tror skulle ge dig den bästa avkastning på investeringen.

5. Din webbplats kommer att bli mer användarvänlig

En bra SEO-expert kommer att kunna titta på din webbplats och optimera den inte bara för sökmotorerna utan även för dina användare.

Att förbättra din webbplats användarupplevelse inkluderar många aspekter, inklusive hur snabbt din webbplats laddas, hur lätt den är att navigera och om den är mobilanpassad.

Genom att förbättra användarupplevelsen av din webbplats kommer du att se en ökning av konverteringar, plus att du bör se en övergripande rankningsökning i sökmotorerna, eftersom detta är en av de kända rankningsfaktorerna.

4. SEO attraherar relevant trafik

Som redan nämnt ökar SEO din trafik. Men det ännu viktigare är att SEO attraherar rätt trafik med relevanta personer – alltså din målgrupp.

SEO kan generare högt kvalificerad trafik. Det visar sig att sökmotorer driver 300 % mer trafik till webbplatser än sociala medier.

Om det görs rätt kan SEO få din webbplats på första sidan och från det ögonblicket har du mycket att vinna. Det betyder trafik också. Om din webbplats är framför din målgrupp kommer de troligen att komma in på din webbplats.

Så ju bättre du optimerar din webbplats på plats (med en korrekt rubrik, URL, metabeskrivning, omslagsfoto och bilder med alt-beskrivning), desto större är chansen att locka användaren till din webbplats. Du måste skilja dig från de andra och vara enhörningen i en skara åsnor.

5. SEO är kostnadsfritt jämfört med PPPC

Det är inte motiverat att PPC är mycket kostsamt jämfört med SEO, vilket är mer effektivt. SEO är mer långsiktigt och ger ett värde under längre tid. Samtidigt har PPC har ett kortare livstidsvärde. Så länge du betalar visas du i Google. om du slutar betala försvinner din annons.

PPC är bättre att använda när du lanserar en produkt eller ditt företag eftersom det i det skedet är svårare att få medvetenhet med hjälp av SEO. PPC fungerar bäst för att marknadsföra produkter och kommersiellt innehåll eftersom du investerar pengar för att få kunder och försäljning.

Målen med med SEO kan vra olika. Men de flesta företag investerar i SEO för ökad varumärkesmedvetenhet, trafik, samt andra faktorer som kan leda till försäljning.

Den goda nyheten är att du inte behöver investera så mycket pengar på SEO som du behöver på PPC.

Studier säger att SEO har cirka 20 gånger fler trafikmöjligheter än PPC på både mobil och stationär. Och Search Engine Marketing Professionals Organisation sa att 87 % av sökmotorernas pengar spenderas på PPC jämfört med 11 % på SEO-insatser.

6. SEO är igång 24/7

SEO kan vara igång hela tiden, 24/7 eftersom att det är gratis. Även när du sover, eller när du är offline, kan SEO marknadsföra din webbplats och hålla den inom synhåll för besökarna, eftersom SEO aldrig sover.

En unik fördel med att optimera din webbplats är den tidlösa egenskapen. För att förstå hur det fungerar föreställ dig att du letar efter en specifik produkt och söker på internet. Varje webbsida från sökresultaten är som en butik du går i och ser dig omkring för att se om de har det du letar efter.

Men till skillnad från en butik, som har öppet och stängt, har din webbplats SEO, vilket innebär att den är öppen hela tiden och kan ta emot de potentiella kunderna när som helst.

7. SEO ökar försäljningen och hjälper din köpcykel

Eftersom vi pratade om nya kunder och potentiella kunder, sätter SEO din webbplats på kartan och påverkar köpcykeln.

Det som skiljer den från andra former av marknadsföring och tillför mervärde är det faktum att försäljningen kommer att öka utan att behöva öka proportionellt dina kampanjkostnader.

Du kan starta SEO och innehållsmarknadsföring utan några pengar. Men om du vill skala din verksamhet för att få höga intäkter måste du göra några investeringar.

Om du vill börja utan någon ekonomisk investering måste du lägga mer kraft på att skapa populärt och värdefullt innehåll, optimera för nyckelord med köpavsikt och nyckelord med hög volym och upprätthålla ditt innehåll med e-post, sociala medier, syndikering och annat sätt att främja det. Till exempel, en sökning på  “köp iphone” visar att en som söker har köpavsikt. Jämför detta med sökningen “Vad är en iphone” som inte direkt har köpavsikt.

11. SEO ökar varumärkesmedvetenhet

Förutom alla SEO-fördelar inom internetmarknadsföring som vi har pratat om, har SEO kraften att göra ditt varumärke upptäckt och ihågkommet, men du måste hjälpa det på traven.

Försäljningskanalen är en lång process, så besökaren har en lång väg på vägen innan de konverterar till en betalande kund. De kanske inte är beredda att köpa av dig, men det faktum att de gick in på din webbplats är en bra möjlighet. De kommer att vara medvetna om vad du erbjuder innan de gör en åtgärd.

Att vara ett av de bästa resultaten kommer att skapa medvetenhet till din webbplats. Folk kommer att veta mer om dig och kan söka på din webbplats efter annan information och vidta andra åtgärder där

THE FOREFRONT OF TECHNOLOGY

We monitors and writes about new technologies in areas such as technology, innovation, digitization, space, Earth, IT and AI.

Related Posts