Är vi rädda för AI i CRM och kundframgång?

AI i CRM

I de flesta av de stora företagsorganisationerna och Fortune 500-företagen verkar behovet av att automatisera sina rutinprocesser vara givet och de flesta företag förlitar sig på CRM-programvara för att göra det.. Alla vill minska kostnaderna så att det skulle bli mer lönsamhet. Det verkar inte längre rimligt, försvarbart eller ens lönsamt att anställa människor för att utföra repetitiva, vardagliga och monotona uppgifter som effektivt kan utföras av maskiner. Det är där artificiell intelligens eller AI kommer in.

Innehållsförteckning

Rollen av AI i CRM och kundframgång En av de viktiga aspekterna som företag förlitar sig på tillväxt är CRM och kundframgång. De flesta företag vet att deras tillväxt och överlevnad beror på hur väl de kan förvärva och behålla kunder. Och den viktigaste drivkraften bakom denna process är CRM och kundframgång.

Problemet de flesta företag möter i CRM och Customer Success är att det kan vara rutinmässigt och monotont för personalen att fortsätta upprepa samma svar och lösningar till ett stort antal olika kunder. En genomgång för att lösa det här problemet är implementeringen av AI i CRM och Customer Success.

I de flesta demos av AI för CRM och Customer Success är säljarna vanligtvis förvånade över vad AI kan åstadkomma. Deras första farhågor om att få visa algoritmer i bearbetning av naturligt språk och maskininlärning löses lätt upp i en uppskattning för AI.

Alla säljare skulle säga till dig att varje gångbar och lämplig lösning för CRM och kundframgång måste kunna hantera de två primära smärtpunkterna, nämligen: (1) få in data och (2) hitta data snabbt. I slutet av sådana demonstrationer skulle alla säljare uppskatta effektiviteten av AI för att utföra ett mycket bättre jobb än den skickligaste säljaren i världen.

Är AI kapabel att förbättra CRM och kundframgång?

Det finns en förutsägelse att AI skulle ta över allt, från att ta över världen till att ta över våra jobb, inklusive säljarnas. Dessa farhågor är dock ogrundade. Även om AI kan förbättra våra processer och göra företag mer effektiva och ännu mer lönsamma, kan de inte ersätta verkliga människors roller i någon strävan.

Ta till exempel distributionen av CRM-programvara och Customer Success. AI är fortfarande långt ifrån användbar i de nuvarande praktiska implementeringarna i denna affärsprocess. Det är vanligt att kunder engagerar sig i heta argument med AI-chatbotar som används för att fungera som kundtjänstrepresentanter. De ger oftast fel svar när kunder ber om hjälp och vägledning. Sådana missnöjda kunder kommer alltid att be om mänsklig hjälp.

För att ytterligare bevisa att säljarnas jobb inte kommer att tas över av AI, tänk på deras väsentliga intelligens. Många av dessa chatbots saknar detta. De låter inte annorlunda än automatiska telefonsamtalsmenyer, eller i bästa fall dynamiska menysystem. Det är uppenbart att på den nuvarande tekniknivån vill kunderna att upplevelsen de har av AI ska vara mindre personlig och mer ödmjuk. De vill också se dessa bots och AI ge de rätta svaren.

Aspekter där AI behöver göra förbättringar i CRM och kundframgång

Från och med idag vänder sig alla större företag mot AI för att förbättra sina verksamheter och lönsamhet. Det är inte längre en fråga om ett företag ska använda AI, utan när företaget ska göra det. Dessa företag är ivriga att distribuera AI för att hantera de tjänster de tillhandahåller. Här är huvudkategorierna där AI behöver förbättras i CRM och kundframgång:

Poängsättning upptäcker sannolikheten att du kan konvertera en potentiell kund, vinna möjligheter och behålla och utöka ett konto. Poängen är nödvändig för att ta reda på de aspekter som har problem och behöver lösningar. Det är också viktigt att förbättra det önskade resultatet genom att tillhandahålla auktoritativa instruktioner. Till exempel när du vinner en affär.

Intelligenta insikter AI måste förbättra hur det ger insikter om företag och människor som säljare engagerar eller planerar att ha engagemang. Till exempel identifiera konkurrenter i e-postutbyten; M&A-meddelanden från en av dina kunder eller potentiella kunder; eller ett nyligen inlägg av en av dina kontakter. Även om dessa exempel kan ta en annan form i verkligheten, är de fortfarande vettiga under demonstrationer. Mer måste hända för att göra dem mer dynamiska i att övervaka och anpassa användarnas beteende.

Det stora problemet med dessa AI är att de avleder potentiella kunders önskemål och kunders fall. Framgångsrika lösningar kommer att upptäcka den bästa balansen mellan rollen som den stödjande människan och rollen som boten. Boten ska hantera de enkla aktiviteterna medan bytet till människor bör ske när problemet ligger över botens förståelse. För att lösningen ska fungera som den bästa måste den kunna integrera människor sömlöst i samtalen. När en människa tar över, ska kunderna inte ens märka det.

    THE FOREFRONT OF TECHNOLOGY

    We monitors and writes about new technologies in areas such as technology, innovation, digitization, space, Earth, IT and AI.

    Related Posts

    Leave a Reply