Cybersäkerhetsjobb Ingen erfarenhet: Certifieringar behövs för att lyckas

Cybersäkerhetsjobb utan erfarenhet ger inkörsportar till en spirande bransch. Om du har en passion för programmering eller datavetenskap kan du förbereda dig för att komma in på området cybersäkerhet (även kallat “cybersäkerhet”). Din roll kommer att vara att skydda dina kunder från hackare och datatjuvar, samt etablera och underhålla deras hårdvaru- och mjukvarusäkerhetsnätverk.

Denna jobbväg innebär att bli en bättre hacker än en hacker. Det här jobbet inkluderar därför omfattande programmering, mjukvarudesign, nätverk och till och med ledningserfarenhet. Det kräver ofta högre examina och branscherfarenhet.

Men du kanske precis har börjat inom cybersäkerhet och letar efter jobb som kräver ingen erfarenhet. Tänk på alternativen i den här korta guiden för att komma igång inom detta lukrativa område utan erfarenhet.

Cybersäkerhetsjobb som inte kräver någon erfarenhet

Trots att det är ett lukrativt område behöver cybersäkerhetspositioner kanske inte någon erfarenhet att uppnå. Stora företag som IBM anställer ofta okvalificerad cybersäkerhetspersonal för att testa program och hårdvara. Ibland räcker till och med omfattande videospelserfarenhet för att få en position på låg nivå.

Utvecklare av säkerhetsprogramvara behöver ofta inte branscherfarenhet om de har en portfölj med projekt. Företag behöver säker kodning och värderar ofta en anställds kodningsmetoder mer än deras erfarenhet.

Penetrationstestare behöver kommunikationsförmåga minst lika mycket som att vara programmeringskunniga. De måste skapa rapporter som kommunicerar komplex information till icke-teknisk personal. Därför kanske branscherfarenhet inte är lika viktig för en ansökan som ledningsförmåga och kommunikation. Om du letar efter cybersäkerhetsjobb som inte kräver någon erfarenhet, leta inte längre än dessa positioner:

 • Programvara/hårdvaratestare
 • Utvecklare av säkerhetsprogramvara
 • Penetrationsprovare
 • Konsult på nybörjarnivå
 • Riskanalytiker
 • Dessa jobb gynnar ofta programmeringsutbildning, ledningserfarenhet, erfarenhet av mjukvarutestning och andra färdigheter framför branschspecifik jobbhistorik.

  Certifieringar som Ersättningserfarenhet

  Branschcertifieringar kan ersätta erfarenhet av jobb med högre efterfrågan. Detta innebär att utan arbetslivserfarenhet kan du få dina kunskaper granskade och certifierade av välkända branschfolk. Dessa organisationer kommer att ge dig utbildning och testning som bevisar dina färdigheter i aspekter av cybersäkerhet.

  Dessa certifikat är viktiga för potentiella sökande som vill komma in på detta område utan tidigare arbetserfarenhet. Se ett eller flera av dessa certifieringsprogram som viktiga första steg för att komma in i den här branschen:

  CompTIA

  CompTIA tillhandahåller flera certifikat för cybersäkerhetsproffs. Dessa inkluderar erfarenhet av nätverkshantering, kryptografi, riskbedömning, nätverksteknik och säkerhetsarkitektur. Deras flaggskeppscertifikat – Network+ och Security+ – berätta därför för stora företag att din applikation har branschcertifierad expertis, även utan erfarenhet.

  EG-rådet

  EC-rådet erbjuder ett certifikat som heter “Certified Ethical Hacker.” Detta följer av logiken att för att slå hackare i deras databedrägerispel måste du vara en “bättre hacker.” Det här certifikatet ger IT-proffs chansen att bevisa sin säkerhetskunnighet i bedömning, analys och hotförebyggande åtgärder.

  ISC

  ISC erbjuder CISSP eller Certified Systems Security Professional, som är ett certifikat för att klara vanliga kunskapsprov inom cybersäkerhet. Detta certifikat motsvarar grundläggande branscherfarenhet inom nätverksteknik, arkitektur, design, och ledning. Det visar att sökanden har praktiska kunskaper i minst två primära organ för cybersäkerhetsprotokoll, även om de ännu inte har skaffat sig riktig branscherfarenhet.

  The Takeaway for Applicants

  Cybersäkerhetsjobb utan erfarenhet kan fortfarande förvärvas genom certifiering. Sökande måste vara medvetna om sina grundläggande färdigheter och kunskaper som förvärvats genom sina examina och testa dessa färdigheter genom lämpliga professionella organisationer. De som listas ovan erbjuder certifieringsprogram och prov för nya och gamla cybersäkerhetsproffs för att finslipa sina färdigheter och bevisa sin kompetens för potentiella kunder.

  I dag efterfrågas jobb inom cybersäkerhet på grund av företagsdatas känslighet. Vi förlitar oss på datalagringssystem som håller hela branschers tyngd. Därför söker företag kvalificerad cybersäkerhetspersonal för att bygga, hantera och förfina sina säkerhetsnätverk. Medan branscherfarenhet verkligen ger en ansökan ett steg upp, kan certifieringarna som anges ovan erbjuda samma eller ännu större meriter för din ansökan.

 • THE FOREFRONT OF TECHNOLOGY

  We monitors and writes about new technologies in areas such as technology, innovation, digitization, space, Earth, IT and AI.

  Related Posts

  Leave a Reply