En steg-för-steg-guide till telemedicinsk mjukvaruutveckling

Telehealth har blivit mycket populärt under covid-19-pandemin, eftersom många människor har varit tvungna att byta från traditionella läkarbesök till onlinekonsultationer. Som ett resultat av detta har efterfrågan på distanssjukvård ökat drastiskt och efterfrågan förväntas fortsätta växa inom de närmaste åren. EMR:s Global Telemedicine Market Outlook visar att telehälsomarknaden beräknas nå 173 miljarder USD år 2026.

Tillväxt i efterfrågan på telemedicin har lett till uppkomsten av nya teknologier och lösningar för virtuell vård. Om du är en nystartad VD och funderar på utveckling av telemedicinsk mjukvara, är det nu ett bra tillfälle att skapa en nisch på telehälsomarknaden och skapa en unik lösning som kommer att ge användarna värde och vara kommersiellt framgångsrik.

Fortsätt läsa för att lära dig vad telemedicinsk programvara är och vilka steg du behöver ta på din väg till utveckling av telemedicinsk mjukvara.

Innehållsförteckning

Steg 4: Lista viktiga funktioner

 • Steg 5: Lägg till läkare på din plattform
  • Steg 6: Utveckla en prototyp
   • Steg 7 : Koda din app
    • Steg 8: Testa din app
     • Steg 9: Släpp appen och arbeta på fu andra förbättringar
      • Slutgiltiga tankar

Vad är programvara för telemedicin?Mjukvara för telemedicin är en plattform som patienter och sjukvårdspersonal använder för att boka läkarbesök, hålla telefon- eller videosamtal och dela bilder och hälsojournaler.

Eftersom antalet patienter ständigt växer, har telemedicinsk programvara blivit en verklig nödvändighet. Det ger patienter och läkare flexibilitet, bekvämlighet, större tillgång till sjukvård och utmärkta resultat.

Steg i telemedicinsk mjukvaruutveckling

Eftersom telehälsomarknaden har blivit konkurrenskraftig är det viktigt att ta rätt tillvägagångssätt för utveckling av telemedicinsk mjukvara. Annars kan du gå med i 90 % av startups som misslyckas. För att undvika utmaningar som kan uppstå på vägen, följ stegen nedan för att utveckla din telehälsoapp.

Steg 1: Gör marknads-, konkurrent- och målgruppsundersökningar För att tydligt förstå om din startidé passar marknaden och tillgodoser kundernas behov, genomför djupgående marknadsundersökningar för hälsovård. Du måste också undersöka dina konkurrenter och de lösningar de erbjuder för att förstå vilka funktioner deras appar saknar och vad du kan lägga till i din app som en konkurrensfördel. Förutom det bör du analysera din målgrupp för att ta reda på vilka dina typiska kunder är.

Steg 2: Utveckla en affärsmodell

Ett annat steg i din utvecklingsprocess för telemedicin är att skapa en affärsmodell som hjälper dig att snabbt granska din startidé och avgöra om den är värt att implementera.

Steg 3: Rita ett flödesschema som visar användarnas interaktioner med appen En telemedicinapp har vanligtvis tre typer av användare: patienter, läkare och administratörer. Att beskriva deras interaktioner med din app hjälper dig att förstå hur du kan göra deras resor enklare.

Steg 4: Lista viktiga funktioner

När du har analyserat marknaden, identifierat konkurrenter och deras erbjudanden och klargjort din målgrupps behov måste du bestämma vilka funktioner som ska inkluderas i din app.

Steg 5: Lägg till läkare på din plattform För att göra din telemedicinapp användbar för patienter måste du koppla dem till kvalificerade medicinska specialister. Välj läkare noggrant och glöm inte att bestämma om du ska arbeta med sjukhus, läkare eller båda.

Steg 6: Utveckla en prototyp

När du har skapat bilder, utveckla en prototyp av din telemedicin-app. När det är klart, se till att kontrollera om användarna enkelt kan navigera i det. Om de har svårt att hitta rätt knapp eller vidta en åtgärd, förbättra din prototyp.

Steg 7: Koda din app Synkron kodning av webb- och mobilversioner av din app hjälper dig att undvika refaktorisering. Under det här skedet av telemedicinsk mjukvaruutveckling måste du också överväga vilka integrationer din app kommer att ha och utveckla API:er för dem.

Steg 8: Testa din app När din app är klar, kontrollera om dess funktioner fungerar som planerat. För att göra detta, utför olika tester, inklusive:

  • Funktionstestning
  • Användbarhetstestning
  • Gränssnittstestning
   • Kompatibilitetstestning
    • Prestandatester
       Säkerhetstestning
      • Automatisk testning
      • Compliance testing

       • Lokaliseringstestning
       • Som ett resultat kommer du att leverera en pålitlig och felfri app till dina användare.

        Steg 9: Släpp appen och arbeta med ytterligare förbättringar

        Tro inte att ditt arbete är färdigt när appen släpps för allmänheten. Du måste bibehålla dess korrekta funktion, förbättra dess funktionalitet och eliminera alla defekter som upptäcks längs vägen.

        Slutgiltiga tankar Även om utveckling av telemedicinsk mjukvara verkar svår, kan du klara det bra om du gör allt förarbete och utvecklar en tydlig handlingsplan. Alternativt kan du arbeta med ett pålitligt mjukvaruutvecklingsföretag för att förverkliga din startidé.

 • THE FOREFRONT OF TECHNOLOGY

  We monitors and writes about new technologies in areas such as technology, innovation, digitization, space, Earth, IT and AI.

  Related Posts

  Leave a Reply