Cyber ​​Security jobb: Tips för framgång i din roll som IT-arbetare inom Cybersäkerhet

Det finns gott om jobb inom cybersäkerhet under 2000-talet. Företag och till och med regeringskontor behöver cybersäkerhetssökande (även kallade “cybersäkerhet”) för att designa och hantera sina viktiga datanätverk. Eftersom företag och myndigheter förlitar sig mer på sina dataöverföringsnätverk och lagringssystem för att bearbeta värdefull information, kommer de att fortsätta att behöva kvalificerad personal.

Läs vidare för att lära dig huvudrollerna för nystartade cybersäkerhetsjobb. Använd dessa roller för att avgöra vilken del av denna högefterfrågade arbetsstyrka du bör fokusera på att gå med i. Detta hjälper dig att göra bättre ansökningar och förfina ditt CV med rätt certifieringar för att lyckas inom detta område.

Typer av cybersäkerhetsroller

National Institute of Standards and Technology är en fantastisk resurs för att hjälpa dig att ta reda på din idealiska cybersäkerhetsroll. De delar upp fältet i 7 huvudpositioner eller fokusområden. Du kan använda dem för att bli certifierade och förfina dina ansökningar med relevant erfarenhet. Du behöver inte fokusera dina certifieringar på alla 7. Du bör dock vara bekant med dem alla och beredd att erbjuda tjänster i varje roll.

Till och med nybörjarjobb inom cybersäkerhet kan kräva en blandning av dessa roller. Enligt NIST kräver dessa roller följande funktioner:

1. Utveckla

Procedurer för nätverksutveckling och design spelar en stor roll för cybersäkerhet. Att bygga säkra IT-ramverk utgör en viktig roll i dessa positioner.

2. Underhåll

Oavsett om det är för ett nätverk du byggt eller ett befintligt, är underhåll, stöd och administrering av företagets dataramverk väsentligt för att säkerställa säkerheten.

3. Styr

Cybersäkerhetstjänster handlar inte bara om programmering. De involverar också ledarskap och riktning. Erfarenhet av att leda en IT-avdelning för att analysera problem och skapa nätverkslösningar skulle därför vara ett enormt lyft för dina framtida applikationer.

5. Skydda

Oavsett hur säkert nätverket är, är hot från hackare ett verkligt problem för de flesta företag. Att identifiera och reagera på hot är en av en cybersäkerhetsspecialists huvudsakliga arbetslinjer.

6. Analysera

Cybersäkerhetspositioner involverar massor av informationsinhämtning och analys. Därför måste cybersäkerhetsproffs kunna analysera denna information och tillämpa den på ett företags system.

6. Operate

När du utvecklar bättre system med hjälp av tillgänglig information kommer du alltså att kunna använda smartare system för ett företags ramverk.

Undersök

När hackare försöker invadera ett företags system lämnar de all slags användbar information om hur du kan göra ett nätverk säkrare. Därför måste du kunna undersöka digitala bevis för att göra ett företags nätverk säkrare.

Slutsats för sökande till inträde i cybersäkerhetsjobb

Ingångsjobb inom cybersäkerhet kräver fler roller och expertis än de flesta nybörjarbefattningar. Detta följer av att vara en del av en lukrativ industri som stora företag behöver för att växa och blomstra i den moderna datafokuserade informationsekonomin. Således kan säkra system som ligger före trender, avvärja hackare och lagrar data på rätt sätt göra eller knäcka även det största företaget.

Dessa företag letar därför efter mångsidig expertis inom cybersäkerhetsproffs, även på ingångsnivå. Använd denna information, sammanfattad från NIST, för att förfina dina ansökningar och även förstå dina många roller som cybersäkerhetsspecialist.

THE FOREFRONT OF TECHNOLOGY

We monitors and writes about new technologies in areas such as technology, innovation, digitization, space, Earth, IT and AI.

Related Posts

Leave a Reply