Hur du motverkar ont i Svanskotan vid Stillasittande arbete

Smärta i svanskotan är ofta svår att hantera. En anledning till att denna smärta är ett problem är att den ofta går hand i hand med smärta i bäckenet och andra delar av kroppen. Svanskotan bildar en led med korsbenet vid basen av din ryggrad, som blir en fästpunkt för många bäckenstrukturer.

Problem härrör från denna led som orsakar smärta i området av svanskotan. Om du belastar dessa leder extra mycket, belastar du också bäckenligamenten mer. Dessa ligament har sitt ursprung ovanför denna led, och när de är irriterade kan de bidra till smärta i svanskotan. När du står efter att ha suttit eller sitter för länge, kan detta irritera dessa ligament.

Ju mer tryck du lägger på svanskotan och ju längre du sitter på den, desto mer sannolikt är det att du utvecklar coccydyni. Det kan börja som en dov smärta och kan bli mer och mer intensiv med tiden så att du ständigt har ont i svanskotan.

Svanskotssmärta kan vara svår att behandla eftersom ett direkt slag mot området kan leda till allvarlig inflammation. När svanskotan och omgivande strukturer blir inflammerade, orsakar det en djup känsla av blåmärken. Detta gör också att bäckenbottenmusklerna drar ihop sig, vilket ytterligare irriterar svanskotan. Denna muskeldysfunktion uppstår ofta på grund av smärtan, som är ytterligare irriterad från vissa positioner, som att stå eller sitta ner.

Så hur lindrar man smärta i svanskotan?

Cirka 90 % av fallen av smärta i svanskotan blir bättre med konservativ behandling.

Det bästa sättet att förhindra coccydyni medan du arbetar är att använda en stol som kan luta sig bakåt och framåt. Detta gör att du kan röra dig mer fritt och justera trycket och vikten på din ryggrad och höfter. Om du använder en stol som sitter fast i en position, kan du bara sitta och sätta press på ett område av ditt bäcken.

En stol som låter dig sitta framåt hjälper till att ta emot trycket. Om du sitter och känner en utbuktning i mitten nära ryggen, är det din svanskota. Om du nu lutar dig lite framåt bör du känna trycket fördelat mer till 2 beniga fläckar under dina höfter. Dessa är “sittben”. Din stolsits bör ställas in så att du lägger mer press på dina sittben, snarare än din svanskotan.

Om din stol inte lutar kan du använda lite skydd när du sitter. En kudde kan hjälpa genom att flytta din kropp framåt på dina sittben och övre lår, vilket tar bort trycket från svanskotan.

En rund kudde är ett annat alternativ som kan fördela vikten bort från din svanskotan. Det finns många typer och stilar av kuddar tillgängliga. Om du är en gör det själv:are och har lite skumgummi, kan du skära en kil ur en 2-4 tums bit för att göra din egen kilkudde.

För att förhindra smärta i svanskotan, gå upp och rör dig. Helt enkelt genom att byta position tar du bort trycket från din svanskota och flyttar till området runt den. Detta hjälper också till att lossa musklerna, lederna och ligamenten.

Stående skrivbord

Du kanske vill överväga ett stående skrivbord. Du kan använda en datorarbetsstation som höjs och sänks under dagen, så att du kan gå över från att stå till att sitta vid arbetsstationen för att undvika ömmande svanskotan. Du har även möjlighet att sitta om dina ben och rygg är trötta av att stå.

Stående skrivbord finns i en mängd olika modeller, inklusive hybridmodeller där det finns en delad arbetsyta (sittande och stående), enheter som ser ut som standardskrivbord, fjärrstyrda skrivbord och mer!

Du kan också prova värme eller is för att lindra smärta i svanskotan, baserat på dina önskemål.

Smärta i din svanskota kan också hanteras med manuell terapi. Att arbeta med de omgivande musklerna kan vara till hjälp. Beroende på problemet med din svanskota kan manipulation vara till hjälp. Att göra justeringar kan leda till en snabbare återhämtning.

Glöm inte att svanskotssmärta kännetecknas av uppblossningar när svanskotan utsätts för ansträngning och tryck. Så om du inte sitter mycket en dag kommer du förmodligen att må mycket bättre. Men om du har en dag fylld av möten nästa dag, kommer smärtan med största sannolikhet att gå tillbaka.

Gå upp och gå

Gå upp och gå minst en gång i timmen. Det här låter mycket mer okomplicerat än vad det är. Om du rör dig på kontoret en gång i timmen kommer det smärtsamma trycket på din svanskota att förskjutas när du står. Din ryggrad kommer att anpassas och din cirkulation kommer att öka. Är inte allt detta värt att ställa in ett timlarm på din telefon?

Övningar för att minska smärta i svanskotan

Kläm ihop din rumpa. Det låter löjligt och kanske till och med lite skissartat, men att klämma ihop din rumpa i några sekunder och koppla av kommer att hjälpa dig att minska smärtan i svanskotan.

Rör benen medan du sitter. Växla mellan helt utsträckta ben, benen böjda halvvägs och att hålla benen nära din stol. Dessa små förändringar kan hjälpa till att lindra smärta och öka cirkulationen.

Smärta i svanskotan – sträckta ben

Stå och sträck på dig vid ditt skrivbord. Att röra på kroppen hjälper mot smärta, blodflöde, vakenhet och mycket mer. Stå upp och rör sedan vid tårna. Sprid ut armarna brett. Böj ryggen. Rulla nacken. Det här är alla saker du kan göra även om du är i ett litet utrymme eller pratar i telefon.

Drick mycket vatten. Det är bra för dig och det kommer att hjälpa till att se till att du går upp regelbundet för att röra dig (när du tar dig till toaletten).

THE FOREFRONT OF TECHNOLOGY

We monitors and writes about new technologies in areas such as technology, innovation, digitization, space, Earth, IT and AI.

Related Posts