Shadow

Hur Fungerar en Adapter?

Alternativt känd som en AC / DC-adapter, AC-omvandlare eller laddare, är en AC-adapter en extern strömförsörjning som används med enheter som körs på batterier eller som inte har någon annan strömkälla. AC-adaptrar hjälper till att minska storleken på en bärbar dator genom att minska behovet av en strömförsörjning av standardstorlek.

En adapter består en nätadapter av en central enhet som drar ström från ett nätuttag. Den omvandlar sedan strömmen till DC som används av datorn och en andra sladd som ansluts till datorn.

Varje nätadapter har en specifik effekt, mätt i volt eller watt som den kan hantera och mata ut till en elektronisk enhet. Eftersom strömklassificeringen och kontakttypen inte är universell kan nätadaptern endast användas med enheter med samma krav och anslutning.

Om det behövs kan en universell nätadapter användas, som är utformad för att fungera med många enheter, med flera typer och storlekar av kontakter för anslutning till dessa enheter. En universell nätadapter kan också ha ett spännings- eller wattområde, som 100 volt till 240 volt eller 70 watt till 125 watt, vilket möjliggör ett större utbud av kompatibla enheter.

Adaptrar

Adaptrar är helt enkelt kontakter som ändrar kontakten så att den passar eluttaget. Med adaptrar kan du använda din enhet genom att ansluta utrustning som inte kan anslutas direkt till standardkontakten. De fungerar som mellanhand. Du ansluter enheten till adaptern och adaptern till eluttaget. Över hela världen finns det cirka 15 typer av eluttag.

Adaptrar gör det möjligt att ansluta en apparat med dubbla spänningar eller en omvandlare från ett land till ett annat lands vägguttag.

reseladdare och adapter, universal reseladdare och adapter Det finns många olika vägguttagsformer och konfigurationer. Även om två länder använder samma spänning, kan deras eluttag ha en annan kontakt. Adaptrar gör att du kan byta ut pluggarna, beroende på uttag i olika länder; de ändrar dock inte den elektriska spänningen.

Vi rekommenderar starkt att du tar en mängd olika adaptrar när du reser på grund av hur många olika pluggar det finns! En adapterkit eller en allt-i-ett-enhet som erbjuder flera pluggar tar inte mycket utrymme.

Behöver du en reseadapter?

Om du reser utomlands, normalt utanför Europa är chansen att du behöver en reseadapter.

Eluttag har olika former i olika delar av världen och du kan behöva en adapter för att konvertera formen på dina hemkontakter till formen på uttagen i den region i världen du reser till. En universell adapter som låter dig byta stift är en bra investering för alla ivrig resenärer, och med övergången till fler USB-laddningsalternativ över hela världen är det ännu bättre att hitta en med en plats för dessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *