Hur Gör du för att Söka med en Bild på Google?

Visste du att du inte bara kan söka med text på Google? Faktum är att du även kan söka med bilder!

Du kanske har en bild som du vill veta var den kom ifrån eller vad den är. Google har haft en omvänd bildsökningsfunktion under lång tid, men det är inte alltid lätt att räkna ut det bästa sättet att använda den – speciellt om du använder din telefon. I denna artikel går vi igenom just detta.

Goodle bildsökning från en dator

Den enklaste lösningen är om du använder Googles Chrome-webbläsare. I så fall högerklickar du bara på den bild du är intresserad av och väljer “Sök på Google efter bild”. Om du använder Firefox kan du lägga till ett tillägg för att ge dig denna funktion.

Annars går du till images.google.com. Klicka på kameraikonen. I menyn som öppnas kan du antingen ladda upp en bild från din dator eller klistra in webbadressen till bilden du vill söka.

Observera att om du vill söka efter en bild som du hittade online kan du antingen “Spara bild som …” för att använda det tidigare alternativet eller “Kopiera bildadress” för det senare alternativet om du högerklickar på bilden.)

Google bildsökning från en telefon

Precis som på datorn är det lättare om du redan använder Googles Chrome som din webbläsare. Klicka bara på och håll kvar bilden och klicka på “Sök i Google efter den här bilden.”

Men om du inte använder Chrome och inte vill gå till images.google.com visas inte kameraikonen i sökrutan, så du behöver ett annat sätt att söka efter en bild. Här är en lösning om du söker efter en bild som du hittade online och alltså inte en bild du tagit själv): Navigera till bilden och tryck sedan på och håll ned. Välj “Kopiera” från menyn som dyker upp.

Navigera nu tillbaka till images.google.com och klistra in det du kopierade i sökfältet. Det som dyker upp kommer att vara webbadressen till bilden, plus lite formateringsinfo i slutet. Ta bort allt utom grundadressen och gör sedan sökningen. Klicka på “sök efter bild” i sökresultaten.

Alternativt har webbplatsen reverse.photos ett enkelt gränssnitt för att ladda upp foton som automatiskt skickar din sökning genom Googles sökning med omvänd bild.

Bing är en annan plats där du kan söka med bilder. Gå till bing.com/images så kan du klicka på en kameraikon i sökfältet för att ladda upp eller ta en bild. (Efter att ha gått med på att fortsätta förbi en varning om att Microsoft tittar på bilderna du söker efter.)

Genvägar för att söka efter bild

Det finns andra sätt att komma åt funktionen Sök efter bild utan att gå till startsidan för Google Bilder. Ett sätt är att klistra in bildens URL i ett Googles webbsökfält och klicka sedan på sök efter bild på resultatsidan.

Om du använder Google Chrome som din webbläsare finns det ett alternativ i snabbmenyn när du högerklickar på bilden för att börja en sökning. På så sätt kan du hoppa över stegen för att kopiera och klistra in bildens URL på Googles söksida.

Om du använder Firefox som din webbläsare kan du installera Google Search by Image-tillägget för att lägga till samma funktion i den här webbläsaren.

THE FOREFRONT OF TECHNOLOGY

We monitors and writes about new technologies in areas such as technology, innovation, digitization, space, Earth, IT and AI.

Related Posts

Leave a Reply