Shadow

Kan man Använda en TV som Datorskärm?

Har du någonsin tittat på din TV och funderat om du kan använda den som en datorskärm? Är detta möjligt?

Med rätt anslutningar och nyskapande tillbehörsinställningar kan du göra din TV dubbel som en datorskärm på nolltid. Läs vidare för att ta reda på hur du använder din TV som datorskärm.

Kontrollera dina anslutningar

Först och främst måste din PC och TV ha rätt portar.

Vanligtvis är detta inte ett problem, eftersom alla moderna TV-apparater stöder en allestädes närvarande ljud- / videostandard som heter HDMI. TV-apparater har minst en märkt HDMI-port på baksidan, längs sidan eller båda om det finns mer än en.

De flesta datorer finns minst en HDMI-port på baksidan: En i alla andra portar som är associerade med moderkortet och / eller en på ett separat grafikkort om det är installerat. Bärbara datorer har mindre sannolikhet att ha en HDMI-utgång om de är extremt tunna eller MacBooks och litar på USB-C-anslutning istället.

Sammantaget finns det två typer av HDMI-anslutningar. Det vanligaste scenariot är två portar – en på datorn och en på TV: n – som kräver en enda kabel med kontakter i varje ände. Anslut bara kabeln till varje port så är du klar. Om din TV har mer än en HDMI-port, använd fjärrkontrollen för att växla till datorns anslutning.

Det andra mindre vanliga scenariot ser en mini-HDMI-port på PC-sidan, vilket är mindre än den typiska HDMI-porten. Denna anslutning kräver en HDMI-till-mini-HDMI-kabel. Återigen är det bara att ansluta kabeln till varje port så är du klar. Slutligen, se till att din HDMI-kabel är tillräckligt lång för att stödja den inställning du tänker på. Problem med utrymme och positionering innebär ofta att en längre kabel är nödvändig för att stödja TV-apparater som bildskärmar.

När du inte har HDMI-uttag

I det här fallet behöver du en DVI-till-DVI-kabel eller en DVI-till-HDMI-adapterkabel.

Problem med utrymme och positionering innebär ofta att en längre kabel är nödvändig för att stödja TV-apparater som bildskärmar. När du inte har HDMI Det finns två vanliga fall där antingen din TV eller din dator inte har rätt HDMI-portar. Men var inte orolig: Det finns en lösning. För det första, om du har en äldre TV eller dator, kan den ha en DVI-port snarare än HDMI. Den förra var den primära videoanslutningen innan HDMI blev vanligare.

I det här fallet behöver du en DVI-till-DVI-kabel eller en DVI-till-HDMI-adapterkabel, som den här AmazonBasics-modellen, som är mycket prisvärd. Att använda en adapter kan dock öka risken för ingångsfördröjning, lägre videokvalitet och andra problem, så det finns en avvägning att tänka på. För det andra kan en dator bara ha DisplayPort-anslutningar.

Detta är osannolikt på stationära datorer men kan hända även på nyare datorer som väljer att prioritera DisplayPort eller mini-DisplayPort – en standard som är vanlig bland skärmar men som sällan ses med TV-apparater. I det här fallet finns det prisvärda DisplayPort-till-HDMI-adapterkablar för stationära och USB-C-till-HDMI-adapterkablar för bärbara datorer.

Använd matchande HDMI-generationer Du får bättre resultat om alla dina enheter och kablar stöder den senaste HDMI-standarden. Den senaste versionen är HDMI 2.1 och är helt överdriven för allt annat än 4K-upplösning eller högre vid hög bildhastighet.

Att bara se till att du använder en högkvalitativ HDMI 1.4- eller 2.0-anslutning på alla enheter är en bra satsning. Ha en bra processor Äldre PC-processorer kan ibland hindra prestanda, beroende på uppgift, som spel. Uppdatering till en ny modell kan hjälpa. Behöver du hjälp med att välja en? Kolla in de bästa processorerna som finns tillgängliga idag.

Hälsosamma monteringsmetoder för TV TV-montering kanske inte påverkar bildkvaliteten, men det kan säkert hjälpa ögon och nacke. Hitta rätt positionering som gör att du kan använda din TV som en skärm medan du fortfarande tränar bra hållning (och håller dig bekväm). Använd inte en TV som är för hög eller lutad bort från din ögonhöjd.

Ett stående skrivbord kan vara riktigt användbart där. Skaffa en nyare HDTV Den senaste HDR-standarden, HDR10, kan också förbättra bildkvaliteten för underhållning, spel och så vidare. Det är en trevlig bonus att ha och finns på många nya TV-apparater.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *