Shadow

Kan man Använda Mobilen som Router?

Inuti nästan varje smartphone finns en funktion som få människor utnyttjar men som är extremt värdefull. Detta är möjligheten att förvandla telefonen till en Wi-Fi-hotspot.

Att använda din telefon som en hotspot (även känd som Wi-Fi-internetdelning) innebär att när du har ett par signalstyrkor kan du få din surfplatta eller laptop online – och dela internetanslutning med dig själv eller andra. På det sättet kan du få tillgång till internet med en rad olika saker såsom dator och iPad.

Ett telefon-hotspot kan vara ett hjälpsamt verktyg för en grupp individer som till exempel försöker arbeta tillsammans.

Det kan också vara en räddare för anslutningar för ett hemmakontor när Wi-Fi släcks. Det fungerar precis som ett dedikerat mobilt hotspot, men eftersom den finns i din telefon finns det inget extra att ladda, bära och att hålla reda på.

När telefonen är ansluten till mobildatanätverket kan den konvertera dataströmmen till en Wi-Fi-signal som andra enheter kan dela. Lyckligtvis kan telefonen fortfarande visa webbplatser på skärmen, ringa samtal och svara på texter medan den är värd för hotspot-anslutningen.

Denna teknik fungerar med nästan alla nuvarande Android- och iOS-telefoner, och att använda din telefon som en hotspot kan vara säkrare än att använda en offentlig hotspot. Användningen ingår vanligtvis i din månadsabonnemang, men när du når en specificerad datagräns för de flesta planer, sjunker hastigheten eller du måsta köpa extra surf. Nackdelen är att använda din telefon som en hotspot kan tugga genom telefonens batteri mycket snabbt.

I ett nötskal kan användning av en hotspot göra livet enklare på vägen, och ibland även hemma.Frågor och svar om mobil hotspot.

I grund och botten är en hotspot en blandning av mjukvara, hårdvara och back-end nätverk datatjänster som kombinerar för att förvandla en telefon till motsvarande ett bredband modem och router.

Med andra ord kan den distribuera en webbanslutning till närliggande system via Wi-Fi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *