Om du är en vanlig användare av Snapchat måste du ha sett en karta på applikationen. Den här kartan har en unik egenskap. Närhelst du går till en plats rör sig din Bitmoji-avatar på den här kartan också. Därför får dina följare veta var du befinner dig. Om du vill hålla dina äventyr privata kan den här funktionen inaktiveras. Men vad händer om du vill se vem som har sett din plats på Snapchat?
I den här artikeln kommer vi att kolla in vad “Snap Map” är, samt hur man tar reda på vem som tittar på din plats på Snapchat. Därför, om du är intresserad, fortsätt att scrolla och fortsätt med läsningen!
Innehåll
Så här ser du vem som har sett din plats på Snapchat
Anledningar till varför man kanske vill veta vem som har sett sin plats på Snapchat
Så här ser du vem som har sett din plats på Snapchat
När du tittar på någons plats, får de ett meddelande?
Vad är kartfunktionen?
Finns det något sätt att dölja din plats på Snap Karta?
Hur döljer man sin plats på Snapchat?
Så här ser du vem som har sett din plats på Snapchat
Skäl till varför man kanske vill veta vem som har sett sin plats på Snapchat
När du uppdaterar information om dig själv online har du rätt att veta vem som ser den. Ibland tas denna rättighet bort av integritetsfunktionerna i en applikation. Detsamma gäller platsen. Att veta vem som har sett din plats på en social medieplattform ger dig en känsla av säkerhet. Det kan också informera dig om eventuellt stalkingbeteende. Här är en lista över möjliga skäl till varför du skulle vilja veta vem som har sett din plats på Snapchat:
För att kontrollera om några av dina vänner är i närheten så att du kan hänga tillsammans.
Att hålla utkik efter någon ovanlig aktivitet.
För att ta reda på om någon, i synnerhet, som du ville se platsen har sett den eller inte.
Om du relaterar till något av skälen som nämns ovan, läs hela denna artikel mycket noggrant! Så här ser du vem som har sett din plats på Snapchat
Före detta “hur” kommer en “burk”. Kan du se vem som har sett din plats på Snapchat? Svaret är— ett olyckligt nej. Du kan inte se listan över personer som har sett din plats på Snapchat. Dessutom meddelar applikationen dig inte när någon kontrollerar din plats.
Funktionen som gjorde det möjligt för användarna att kontrollera om någon har kollat sin plats dök upp senast 2018. Men nu har den tagits bort. Detta gjordes genom att trycka på Snap Maps och sedan trycka på Settings. Men om du öppnar Settings nu, kommer du bara att hitta några få anpassningsalternativ istället för listan som brukade visas där.Logiken bakom detta drag är ganska enkel. Om du går igenom din Snap Map och av misstag trycker på en användares emoji, skulle det ge dem ett felaktigt intryck. Detta skulle vara särskilt sant om de är främlingar. Även om Snap Map är ett utmärkt verktyg för att ta reda på om någon av dina vänner är i samma område, kan det också utgöra ett hot mot ens integritet.
När du tittar på någons plats, får de ett meddelande?
Medan vi pratar om Snap Map, låt oss hålla oss på den andra personens plats också. Om du har tagit en titt på någons plats, kommer de att få ett meddelande? Det enklaste svaret på denna fråga är nej; inga aviseringar skickas.Detta skiljer sig mycket från att Snapchat skickar ett meddelande till användare om någon tar en skärmdump av deras berättelser. Till skillnad från skärmdumparna kommer du varken att få veta om användarna som har sett din plats och inte heller kommer de att få ett meddelande om du trycker på deras.
Vad är kartfunktionen?
Kartfunktionen visar användarens reseplatser. Om en person har rest från Houston till New York kommer applikationen att visa sökvägen i form av en prickad linje. Om någon följer dina reseberättelser kommer du att bli informerad. Man kan också dra slutsatsen att reseberättelser liknar vanliga berättelser också. Det enda som skiljer sig är att eftersom det visar din plats kan du ta reda på om någon har sett din plats.
Finns det något sätt att dölja din plats på Snap-kartan?
För att förstå detta, låt oss först ta en titt på exakt vad Snap Map är. Det är en funktion som låter dig dela din plats med dina vänner. Det finns tre olika sekretessalternativ som man kan välja mellan. De är följande: Spökläge – Om du vill att din rörelse ska vara privat kan du aktivera detta läge . Spökläget gör dig osynlig på Snap-kartan och säkerställer därför största möjliga integritet.
Mina vänner – Detta val gör din plats tillgänglig för alla användare i din vänlista.
Mina vänner, utom – Om du har en vän som du inte vill dela din plats med kan du välja detta alternativet och uteslut dem från listan.En sak som du måste vara försiktig med är att även när du postar vanliga berättelser på Snapchat så bevaras din plats på dess servrar. Det betyder att alla dina vänner kommer att kunna se platsen när den är live på plattformen.Hur döljer du din plats på Snapchat?
Det bästa sättet att dölja din plats på Snapchat är att använda Ghost Mode. Följande är stegen som du måste följa: 1. Starta applikationen och svep nedåt på kameran. Detta öppnar Snap Map.
2. Tryck på kugghjulsikonen på höger sida, detta öppnar Snap Map-inställningar. Därifrån kan du aktivera Ghost Mode.
3. När det här läget är aktiverat kommer dina vänner inte att kunna se din nuvarande plats.
För det första måste man göra fred med det faktum att det är omöjligt att veta vem som ser sin plats. I en sådan situation låter det som ett logiskt alternativ att hålla saker privat. Spökläget döljer din plats perfekt, och därför måste man se till att slå på det när och när de vill dölja sin plats.
Vanliga frågor (FAQs)
Q1. Kan du se vem som kollar din plats på Snapchat?
Nej, du kan inte se vem som kontrollerar din plats på Snapchat. Däremot kan man se vem som följer dina reseberättelser.
Q2. Skickar Snapchat ett meddelande när du tittar på någons plats?
Nej, Snapchat skickar inga aviseringar när du ser någons plats.
Q3. Kommer någon att veta om jag såg dem på Snap Map?
Om du ser någon på Snap-kartan kommer de inte att få något meddelande. De kommer inte ens veta att du har knackat på deras Bitmoji-avatar.Rekommenderas:
Hur man fejkar eller ändrar din plats på Snapchat
Hur man tillåter kameraåtkomst på Snapchat
Hur man gör en lista på Snapchat för Streaks
Hur vet man när någon inaktiverar sitt Instagram-konto
Vi hoppas att den här guiden var till hjälp och att du kunde se vem som har sett din plats på Snapchat. Om du fortfarande har några frågor angående den här artikeln, ställ dem gärna i kommentarsfältet.
This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Strictly Necessary Cookies
Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.
If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.