Saker att Tänka på när du Väljer Hemlarm [Tips & Guide]

Du vill känna att du och din familj är trygga i ditt hem. Men är ni verkligen det? Miljontals bostäder får inbrott varje år, och i cirka sju procent av inbrotten är någon hemma vid tillfället och upplever våld från en inkräktare.

Vad kan du göra för att skydda ditt hem och din familj? Ett hemlarm kan vara det bästa alternativet. Men det finns så många leverantörer och olika system tillgängliga, och du kan hamna i ett långtidskontrakt med en ineffektiv leverantör om du inte är försiktig. Det kan därför vara svårt att veta vilket hemlarm du bör välja.

Här är vad du behöver veta innan du köper ett hemlarm.

De bästa hemlarmen är mer än bara ett inbrottslarm

Ett hemlarm känner av när någon bryter mot en dörr eller ett fönster, slår sedan ett larm och larmar larmcentralen. Även om det verkligen är användbart, är det bara en bråkdel av vad ett omfattande hemlarm kan göra.

Förutom att larma brottsbekämpande myndigheter om inbrott kan ett hemlarm upptäcka rök, kolmonoxid och andra miljöfaror. Det kan till och med informera dig om översvämningar i ditt hus.

De flesta kommer med kameror, och de bästa hemlarmen på marknaden idag kommer med trådlösa smarta kameror så att du kan övervaka ditt hem var som helst i världen via din surfplatta eller smartphone. Dessa system fortsätter att fungera under strömavbrott, via batteri eller solenergi, och kan till och med innehålla extrafunktioner som personliga skyddskläder som du kan aktivera för att tillkalla räddningstjänst om du råkar ut för en olycka eller blir sjuk och inte kan komma till telefonen. Även om du kanske inte behöver alla de mest avancerade funktionerna på ditt nya hemlarm är det en bra idé att bekanta dig med de olika funktionerna som finns på dessa system när du letar runt.

Du kan installera enheter för att skydda dina värdesaker

Har du värdefulla smycken? Tavlor eller andra konstverk? Dyr elektronik eller verktyg? De flesta hemlarm låter dig lägga till hemlarm som låter dig veta om någon har manipulerat eller rört dina saker. Dessa kan vara en stor förmån om du har husstädare eller andra servicepersonal som går in och ut ur ditt hus, eller till och med om du bara är orolig för stöld.

Du behöver täckning på alla dina dörrar och fönster

Ju större ditt hus, desto större bör ditt hemlarm vara, eftersom du behöver täckning på alla dörrar och fönster. Självklart, om du bor i en lägenhet på 15:e våningen kan du komma undan med bara täckning för din dörr och kanske din brandtrappa, om du har en sådan. Det finns ett komplett utbud av hemlarm tillgängliga för alla typer av hem. Oavsett om du skriver på ett kontrakt med en övervakningsleverantör eller installerar ett eget säkerhetssystem för hem, se till att det har rätt storlek för ditt hus.

Jämför leverantörer av hemlarm

Om du bestämmer dig för att skriva på ett avtal för ett hemlarm, se till att du noggrant jämför olika leverantörer av hemlarm. Välj ett företag med en lång erfarenhet av god kundservice och ett välrenommerat namn i branschen. Ju längre de har varit i branschen, desto bättre. Och se till att övervakningsplatsen är relativt nära dig så att det inte finns någon risk för en farlig försening i att vidarebefordra din nödinformation till lokala räddningspersonal. Du kan också se över olika typer av abonnemang. Även om månadsabonnemang är vanligast finns det även hemlarm utan abonnemang.

Många trådlösa säkerhetssystem har smarta funktioner

Trådbundna säkerhetssystem är billigare, men de kan också vara mycket svårare att installera eftersom kablarna måste gå någonstans, och de flesta vill inte att de bara ska hänga på väggar eller golv. Trådlösa hemlarm är lätta att installera, och många av de bästa egeninstallerade säkerhetssystemen är trådlösa av denna anledning. De ansluter till ditt wifi-nätverk i hemmet och kan överföra data om ditt hem till din smarta enhet. Dessa system inkluderar vanligtvis kameror, rörelsesensorer, videodörrklockor, sirener, glaskrosssensorer, nyckelbrickor, rök- och vattendetektorer, kolmonoxiddetektorer och en hel rad andra funktioner. Du kan till och med köpa system som låter dig prata med dina husdjur när du är borta från hemmet.

Övervakat system

Övervakade larmsystem är vanligt bland husägare, och involverar ett hemlarmsystem med 24/7 tillgång till professionell assistans året runt. Detta innebär att när ditt larm har löst ut kommer en operatör från din larmstation att kontakta dig omedelbart för att fastställa orsaken till larmet.

Du kan sedan bekräfta intrånget eller meddela dem att det var ett falskt larm. Om du behöver hjälp kommer lokala myndigheter att skickas hem till dig. I vissa fall kan polisen bli ombedd att gå förbi din fastighet för att bedöma eventuella hot.

Övervakade säkerhetstjänster kräver dock att du betalar en månadsavgift. Vissa människor som inte behöver övervakning dygnet runt kan välja att avstå från detta alternativ. Men du bör fortfarande få meddelanden om eventuella misstänkta aktiviteter som äger rum i din fastighet så att du kan checka in och vidta åtgärder själv.

Trådlösa larmsystem

Trådbundna larmsystem har fördelen att de inte behöver byta batterier. Även om ledningarna måste vara väl dolda så att de inte skärs av inkräktarna, vilket kan kräva att man borrar i väggar och tak för att dra ledningarna. Trådlösa larmsystem övervinner dessa utmaningar men kräver att batterierna byts ut eller laddas då och då. De bästa systemen på marknaden har införlivats med litiumbatterier för att säkerställa att sensorerna har en lång batteritid.

Under de senaste 5-10 åren har trådlösa säkerhetssystem blivit det föredragna systemet eftersom de kan installeras i alla hem eller företag utan att behöva koppla upp hela fastigheten. Vanligtvis är den enda kabeln för ett trådlöst system kabeln för att kontakta strömmen till huvudkontrollpanelen. 

Ett bra system innehåller också ett 24-timmars reservbatteri i händelse av ett strömavbrott för att säkerställa att systemet förblir online. Även trådlösa säkerhetssystem har också 2-vägs röst inbyggd vilket har blivit en viktig funktion för att undvika falsklarm.

Det rekommenderas alltid när du skaffar ett säkerhetssystem för att säkerställa att du får ett som använder en dedikerad mobilanslutning och inte en fast anslutning med fast kabel.

THE FOREFRONT OF TECHNOLOGY

We monitors and writes about new technologies in areas such as technology, innovation, digitization, space, Earth, IT and AI.

Related Posts