Sju enhetssäkerhetshack för att hålla dina data säkra

*. Angripare upptäcker att mobila enheter har blivit mer attraktiva än datorer för att starta attacker. Din telefon är mer kunnig om dig än din dator. Din telefon känner till din kontaktinformation och innehållet i det du har sagt. Den har också dina lösenord och familjefoton. *Mobila enheter kan användas som ett digitalt pass av hackare för att få tillgång till all information om en individ. Är din enhet skyddad – är du säker? En av tre amerikaner har fått sin identitet stulen eller hackad, enligt en studie. Fortsätt läsa för mer information om hur du skyddar din data och enhetsskydd.

1. Aktivera tvåfaktorsautentisering

*. Detta liknar två lösenord som en hacker måste komma förbi. De kommer sannolikt inte att ha koden, även om de kan ta sig igenom en. För att ge dig själv tid att uppdatera ditt lösenord bör du få ett meddelande om misstänkt aktivitet. *Tills den här funktionen blir vanligare behöver du en lösenordshanterare samt tvåfaktorsautentisering på dina enheter.

2. Undvik allmänt wifi

. En hacker kan enkelt komma åt okrypterad trafik över offentligt WiFi och skicka skadlig programvara. Om du använder ett osäkert nätverk kommer alla dina aktiviteter att exponeras. *För enklare uppgifter är det bättre att använda WiFi än din data. *Var försiktig med WiFi eftersom vem som helst kan konfigurera en hotspot för att se dina data. Om du är på ett kafé, en restaurang eller ett hotell kan de skapa en hotspot för att namnge platsen. *Du bör inte använda gratis WiFi. Kryptera din internetkommunikation. En signalsändare är också ett alternativ (mer information nedan).

3. Detta kan vara skrämmande om du är orolig för integritet. Det är omöjligt att veta exakt vem som har tillgång till din sökhistorik och information om dig. *En WiFi-sändare kan sända synkroniserade radiovågor med samma frekvens som din smartphone. Personliga skyddsanordningar kan användas för att blockera signalen. Dessa signalstörare förhindrar att känslig information läcker. En 5GHz WiFi-sändare kan blockera information i upp till 40 meter i fast område. Det här är ett utmärkt sätt att säkra känslig information när du är borta från ditt hem och på jobbet. Du har en ytterligare barriär för att skydda dina data (och ditt företags).

4. Logga ut från dina konton

*. En annan tidsbesparing som folk älskar att göra är att inte logga in på sina konton. Det är bekvämt och kan vara mycket användbart, men alla som har tillgång till din dator hur länge som helst kommer att ha möjlighet att se all information i öppna applikationer. *Logga ut efter att du har använt alla appar, inklusive sociala medier. Vissa appar, som banker, loggar ut dig automatiskt.

5. Du kan kontrollera dina appbehörigheter

. Vi använder alla appar på våra smartphones. Är dessa appar säkra? Många tror att dessa appar är säkra bara för att de finns tillgängliga i stora appbutiker. Detta är dock felaktigt. *Det är absolut nödvändigt att se över integritets- och användningsavtalen. Du bör också kontrollera dina inställningar. Du bör också inaktivera spårare som kan äventyra din säkerhet.

. Appar installerade på din smartphone kan se all information, inklusive webbhistorik, sparade inloggningar, platser, telefonnummer och kontakter. En spionprogram-app, även med kryptering aktiverad, kan komma åt din telefons webbhistorik och spåra vad du skriver innan den krypteras. Hackare kan installera den här appen genom att antingen fysiskt skaffa din telefon eller använda skumma butiker eller appar. Det är bäst att låsa telefonen och endast tillåta att betrodda appar laddas ner.

6. Lås din enhet och spara inte lösenord

Du bör alltid låsa din telefon antingen genom att använda ett ansikts-ID eller ett lösenord . Din telefon blir svårare att hitta. *Du bör inte spara inloggningar eller lösenord till appar. Detta gäller särskilt för känsliga konton som bank. En lösenordshanterare kan hjälpa dig att hålla dina lösenord säkra. Om du aktiverar automatiska inloggningar kan vem som helst ha tillgång till din data.

7. Installera säkerhetsprogramvara

*. Även om din enhet är låst kan hackare fortfarande komma åt din data. Att installera säkerhetsprogram är ett annat sätt att säkra din data. Det går utöver antivirusprogram och e-postkrypteringsprogram. Fjärrkontroll är möjlig för din telefon eller surfplatta i händelse av att din telefon blir stulen. Dessa program kan hjälpa dig att spåra din enhet med hjälp av GPS-funktioner. Dessa program kan fjärrlåsa, stänga av eller stänga av din enhet och radera känslig data. Du kan också använda den här funktionen för att skydda din data och förhindra att den blir stulen. *Du behöver skydd mot spionprogram och skadlig programvara på din smartphone. Dessa appar kommer inte att uppta för mycket lagringsutrymme och kan orsaka långsam prestanda. Dessa appar skyddar din enhet från hackare som kommer åt information som du inte vet är möjlig.

Få tillagt enhetsskydd idag

*. Med fler mobila enhetsattacker måste du vara vaksam. Undvik allmänt wifi och använd en signalsändare om det behövs. Du kan också ladda ner säkerhetsprogramvara och hålla ett öga på vilka appar du laddar ner. Lås slutligen enheten. Du bör inte lagra lösenord eller lägga till ett lösenord till din enhet för extra skydd. *Försöker du blockera signaler för skydd? Skaffa våra mobiltelefonsändare nu.

THE FOREFRONT OF TECHNOLOGY

We monitors and writes about new technologies in areas such as technology, innovation, digitization, space, Earth, IT and AI.

Related Posts

Leave a Reply