Ska jag betala för Antivirus? – Ger gratis antivirus skydd?

Vi lever i en fri digital värld. Nästan allt runt internet är tillgängligt gratis eller till en mycket minimal kostnad. Vi har gratis kartor, gratis navigering, massor av gratis mobil- och datorapplikationer, gratis ljud- och videosamtal och även gratis antivirusprogram.

Enligt en undersökning gjord av “Vilken?”, har nästan 90 % av de bärbara och mobila användarna antivirusprogram installerat i sina enheter. Endast 50 % av dessa använder de extra betalfunktionerna som VPN, lösenordshanterare eller säker webbläsare.

Så frågan uppstår – med massor av gratis paket med antivirus tillgängliga, finns det någon fördel med att köpa den betalda versionen? Låt oss diskutera.

Innehållsförteckning

  • Ger gratis antivirus skydd?
  • Ska jag bara använda Windows Defender?
  • Använda crack- eller piratversion av antivirusprogram

  • Fördelar med betald antivirusprogramvara
  • Slutsats

Ger gratis antivirus skydd?

Även om du kan spara lite pengar genom att använda gratisversionerna av ett antivirus, kan det inte garantera dig den totala säkerheten från hoten.

De kommer med ett bra betyg, men det finns inte mycket de kan göra.

Det största problemet med gratisversionerna är att de inte kan hålla sig uppdaterade med de dynamiska förändringarna runt internet. Varje dag introduceras ett nytt hot i onlinevärlden och dessa gratis antivirusprogram kan inte uppdatera sig själva för att hantera dem effektivt.

Dessutom kommer dessa gratisversioner laddade med popup-annonser som kan sakta ner dina enheter. De flesta av dem ger bara grundläggande säkerhet och ber användarna att köpa sitt premiumpaket för att alla funktioner ska fungera. Om du använder flera enheter kommer de flesta av antivirusprogrammen i gratisversionen inte att ge säkerhet åt alla enheter samtidigt. Det finns också hot om att avslöja din personliga information.

Ska jag bara använda Windows Defender?

Windows Defender är den kostnadsfria antimalware från Microsoft, som är förinstallerad på dina Windows-enheter. Det var tidigare känt som “Microsoft Security Essentials”. Tidigare betraktades det inte ens som antivirusprogram på grund av dess minimala tjänster, men med de senaste ändringarna har Microsoft förbättrat det mycket.

Det finns många fördelar som det ger brandväggsskydd, det rapporterar färre falska resultat jämfört med andra, det saktar ner webbläsare med bara 4 % jämfört med branschgenomsnittet på 10 % . Men igen, eftersom det är gratis täcker det bara de grundläggande säkerhetsåtgärderna.

Det saktar vanligtvis ner installationen av programmet jämfört med andra antivirusprogram. Det är ganska sårbart för användarfel. Det går inte heller att lita på det för att få några avancerade cybersäkerhetsåtgärder.

Sammantaget är Windows Defender bra för användare som oftast är offline och bara behöver grundläggande säkerhet.

Använda crack- eller piratversionen av antivirusprogram

För att få de extra funktionerna i antivirusprogram, istället för att köpa premiumversionen, väljer vissa en knäckt eller piratkopierad version av programvaran.

Även om dessa piratkopierade versioner kommer att fungera för en tid, men återigen kommer de med många problem. Ta ett exempel på fritt tillgängliga bitdefender-aktiveringsnycklar.

Först och främst är det olagligt att knäcka och använda piratkopierad programvara. För det andra kan du bli ett offer för en virusattack. De flesta av aktiveringsverktygen kommer med skadlig programvara. För det tredje, om de också är genuint knäckta, garanterar det inte heller att du räddar din enhet från de senaste hoten.

De piratkopierade versionerna uppdateras inte automatiskt. Det har också förekommit några rapporter om att dessa piratkopierade versioner efter en tid till och med kan bli skadliga.

Allt och allt är det för riskabelt att bli involverad i de piratkopierade versionerna av antivirusprogrammen.

Fördelar med betald antivirusprogramvara

Efter att ha känt till begränsningarna för gratis antivirusprogram och hot om att använda piratkopierade versioner av dem, låt oss nu diskutera varför den betalda versionen är ett bättre val.

Den betalda versionen ger inte bara fullständigt skydd mot alla typer av senaste eller äldsta hot, utan den kommer också med många andra alternativ.

Det kommer att ge dig utmärkt kundsupport tillsammans med att skydda din identitet. Under onlinetransaktioner kommer det att ge dig ett extra lager av säkerhet. Dessutom ger den betalda programvaran andra fantastiska fördelar som gratisversionen inte ger, såsom lösenordshanterare, föräldrakontroll, VPN, anti-ransomware och det viktigaste stödet för flera enheter (enligt den valda planen).

Slutsats

När det kommer till säkerheten för dina enheter är det svårt att sätta en prislapp. Med teknikens framsteg dyker nya hot upp varannan dag. För att ta itu med dem är low-end säkerhet inte tillräckligt bra. Ditt system bör vara avancerat och kapabelt nog att identifiera dessa hot och besegra dem. Att köpa ett antiviruspaket är ett litet pris att betala för att säkra din stora data från externa hot.

Cyberbrottslingar letar nu efter den stora mängden personlig data på dina smartphones, bärbara datorer eller persondatorer.

De kan använda dessa uppgifter för att stjäla dina pengar, be om utpressning i utbyte mot att inte läcka dina privata uppgifter. De kostnadsfria antivirusprogrammen är inte tillräckligt kapabla för att rädda dig från sådana hot.

THE FOREFRONT OF TECHNOLOGY

We monitors and writes about new technologies in areas such as technology, innovation, digitization, space, Earth, IT and AI.

Related Posts

Leave a Reply

© 2022 THE FOREFRONT OF TECHNOLOGY - Theme by WPEnjoy · Powered by WordPress