Vad är CompTIA? – Definition, historik, grunder och mer

Innehållsförteckning

CompTIA Definition

Computing Technology Industry Association (CompTIA) är en ideell branschorganisation som utfärdar professionella certifieringar för informationsteknologi (IT)-branschen.

Och även, anser den vara en av IT-branschens främsta branschorganisationer. Baserat i Downers Grove, Illinois, utfärdar dessa leverantörsneutrala professionella certifieringar i över 120 länder.

Organisationen släpper över 50 branschstudier årligen för att spåra branschtrender och förändringar. Sedan föreningen bildades har över 2,2 miljoner människor hade fått CompTIA-certifieringar.

  Vad är CompTIA:s historia?

CompTIA bildades 1982 som Association of Better Computer Återförsäljare (ABCD). ABCD bytte senare namn till Computing Technology Industry Association.

Men 2010 flyttade det in i sitt världshögkvarter i Downers Grove, Illinois. Byggnaden designades för att uppfylla LEED-CI-certifieringsstandarder.

CompTIA-portalen flyttade till en hybridversion av modellen med öppen tillgång i april 2014 med exklusivt innehåll för betalande medlemmar.

 • IT lanserade Dream IT-programmet 2014 för att tillhandahålla resurser för flickor och kvinnor i USA som är intresserade av IT-branschen .
 • Och även i oktober 2015, programmet utökades till Storbritannien, Skills boost, CompTIAs onlineresurs för skolor, lanserades i juni 2015.

  Den innehöll resurser för elever, föräldrar och lärare för att främja vikten av datorkunskaper. CompTIA höll sitt första årliga ChannelCon Vendor Summit 2015.

  Vilka certifieringar har CompTIA?


  I grund och botten administrerar CompTIA sina leverantörsneutrala certifieringsprov genom Pearson VUE-testcenter.

  Grundläggande certifieringar

    CompTIA IT Fundamentals+-certifieringen täcker grundläggande IT-koncept, grundläggande IT-kunskaper och IT-branschens terminologi och begrepp. Det anses vara det första steget mot A+-certifieringen.
   • Och CompTIA erbjuder också Cloud Essentials-certifieringen som en väg till sin Cloud+-referens.
   • Certifieringar på professionell nivå

    A+: har fått ackreditering från American National Standards Institute (ANSI) 2008. Certifiering före 1 januari 2011 anses vara livsnödvändigt (GFL) och upphör inte att gälla.

   • Moln+: I grund och botten släpptes den i oktober 2013, inklusive både cloud computing och virtualisering. Den löper ut om 3 år.
   • CySA+: Cybersäkerhetsanalytiker; släpptes i februari 2017. Certifieringen fokuserar på verktyg för upptäckt av cyberhot och analys för att identifiera sårbarheter och risker.
   • Linux+: I grund och botten samarbetade CompTIA med Linux Professional Institute för att skapa Linux+-certifieringen, som ersatte CompTIA:s ursprungliga Linux+-certifiering 2010.

    Nätverk+: ackrediterad av ANSI 2008. Certifieringen på nybörjarnivå använder att mäta skicklighet som nätverkstekniker. Den löper ut om 3 år.

   • PenTest+: certifiering på medelnivå med fokus på penetrationsprovning. PenTest+ släpptes den 31 juli 2018 och täcker riskanalys, hotdetektering och penetrationstestning samt etiska hackningsverktyg och metoder.
   • Säkerhet+: Och även, fick sin ANSI-ackreditering 2008. Security+ är en leverantörsneutral säkerhetscertifiering på ingångsnivå som bygger på kunskapen om nätverkssäkerhet som täcks av Network+-certifieringen.

   • Projekt+:
    År 2001 förvärvade CompTIA projektets projektledningscertifieringsprogram Project+ från Gartner Group. Programmet, tidigare kallat “IT Project+”, uppdaterades 2003.
   • Server+:

    Och även fokusera på serverspecifik hårdvara och operativsystem, IT-miljöer , katastrofåterställning och affärskontinuitet.

    Läs även: Vad betyder kontingent? – Definition, historik och mer

  THE FOREFRONT OF TECHNOLOGY

  We monitors and writes about new technologies in areas such as technology, innovation, digitization, space, Earth, IT and AI.

  Related Posts

  Leave a Reply

  © 2022 THE FOREFRONT OF TECHNOLOGY - Theme by WPEnjoy · Powered by WordPress