Vad är en Bluetooth Jammer-enhet och hur använder jag den?

Nästan alla moderna enheter kan sända Bluetooth-signaler. Även om detta gör det lättare för dem att kommunicera, kan det också orsaka säkerhetsproblem.

Det finns lika många alternativ för hur man blockerar Bluetooth-signaler som det finns enheter som kan komma åt dem. Bluetooth-sändaren är den enklaste eftersom den är designad för detta ändamål.

Genom att avge en identisk signal stör störsändare funktionen hos andra närliggande enheter. Detta kan öka säkerheten, förhindra värvning och ge andra fördelar.

Läs vår guide till Bluetooth-störare för att lära dig vad Bluetooth är och hur du blockerar det.

Vad är Bluetooth?

Bluetooth är en vanlig teknik som finns i alla möjliga moderna enheter. Eftersom det är relativt nytt kanske inte alla förstår det även om de använder det varje dag. Det är viktigt att förstå hur Bluetooth-signaler fungerar innan du försöker blockera dem.

Bluetooth-enheter kan använda vilken som helst av 79 olika unika frekvenser eller kanaler. Detta gör att de kan ha sina egna signaler så att de inte stör annan kritisk teknik som medicinsk utrustning.

Bluetooth-signaler använder en teknik som kallas spridningsfrekvenshopp för att snabbt byta kanal. Detta säkerställer att de inte använder en frekvens som redan har tagits av en annan enhet.

Bluetooth-signaler kan bilda ett anslutet nätverk med upp till 8 enheter som kallas piconet. Om två eller flera pikonetter kombineras bildas ett spridningsnät.

Att hitta en enhet på ett piconet och/eller scatternet är det första steget för att blockera Bluetooth-signaler. Det är också en av de viktigaste, eftersom att inte känna till nätverket eller signalen för enheten i fråga kan göra det omöjligt att störa den.

Är Bluetooth detsamma som wifi?

Att veta vad Bluetooth är kräver också att man vet vad det inte är. Andra sätt att skicka signaler mellan enheter fungerar på olika sätt, har olika syften och är bara tillgängliga på vissa enheter.

WiFi och Bluetooth är så lika att de ofta förväxlas. Trots sina likheter är de inte identiska. Det är viktigt att förstå skillnaderna.

WiFi-signaler kan användas av nästan alla moderna enheter, från mobiltelefoner till bärbara datorer. Detta gäller även för Bluetooth. Skillnaden ligger i vilka enheter som kan skicka ut dessa signaler, eftersom endast en trådlös router kan tillhandahålla WiFi för en annan enhet.

Både WiFi och Bluetooth tillhandahåller trådlös kommunikation men för olika ändamål. WiFi är för åtkomst till internet, medan Bluetooth är för att ansluta enheter.

En annan viktig skillnad mellan de två signalerna är avståndet de kan sprida. Bluetooth kräver en nära anslutning på mindre än 30 fot, medan wifi kan spridas över en räckvidd på 300 fot.

På grund av deras likheter har de flesta WiFi-störsändare också förmågan att blockera Bluetooth-signaler. Kolla in våra andra artiklar om fördelarna med en WiFi-störare och bläddra i vår samling av tillgängliga WiFi-störare idag.

Vad är en Bluetooth-störare?

En störsändare är vilken enhet som helst som blockerar signalerna från elektroniska enheter. De gör detta genom att skicka ut brus som stör andra enheter i området.

Jammers har olika användningsområden. De förhindrar telefonanvändning i begränsade områden som fängelser eller restauranger. De kan också minska oönskade samtal och förhindra att infekterade nätverk sprider skadlig programvara.

Det finns olika typer av störsändare. De kan blockera allt från en mobiltelefon till ett wifi-nätverk.

En Bluetooth-signalsändare blockerar en Bluetooth-signal. Många enheter har nu Bluetooth-funktioner, så störsändare kan fungera på allt från en mobiltelefon till en högtalare.

Hur fungerar Bluetooth-störare?

Om en illvillig och/eller irriterande uppringare kommer från ett visst nätverk kan det vara nödvändigt att förhindra att den kommer åt din enhet. Det är därför det är viktigt att veta hur man blockerar Bluetooth-signaler.

Det första och mest avgörande steget är att använda en enhet som avger samma frekvens som enheten du försöker störa. Signalstörare är det enklaste sättet att göra detta, men det är också användbart att veta hur man stör en Bluetooth-signal med Android-telefoner och andra enheter.

Se först till att Bluetooth-blockeraren avger en signal genom att låta den utföra någon form av funktion. Låt den spela musik eller tejpa ner tangenterna så att enheten tror att de ständigt trycks ned. En enhet som sitter stilla kommer inte att avge en signal och kommer inte att fungera som en effektiv blockerare.

Ta sedan reda på vilken signal enheten du vill blockera fungerar på. Alla enheter använder inte samma signal. På grund av bandspridningsfrekvens kanske den inte stannar på samma frekvens länge.

Vilka enheter kan blockera Bluetooth-signaler?

En Bluetooth-störare är utformad för att hindra andra enheter från att skapa anslutningar. Det är ett enkelt sätt att reglera vem som ansluter till dina enheter. Det finns andra enheter som kan blockera Bluetooth-signaler i en handvändning.

Alla enheter med Bluetooth-funktionalitet kan användas som en Bluetooth-blockerare. Användaren behöver bara se till att signalen den avger är identisk med den från en annan närliggande enhet.

Trådlösa routrar kan ge wifi och inte Bluetooth, men de kan också effektivt blockera signalerna från enheter i närheten. De kan komma åt olika signaler, vilket innebär att de kan blockera nästan alla enheter. Användaren kan enkelt ställa in vilken signal den avger i ett försök att blockera Bluetooth-signaler.

Att ta reda på hur man stör Bluetooth-signaler med Android-telefoner är inte så komplicerat som det kan verka. De fungerar som alla andra Bluetooth-blockerare. Signalerna de avger är ännu starkare när kretsarna är exponerade kretsar och en antenn med en tråd tejpad till en CD ökar signalstyrkan.

Det är användbart att veta hur man blockerar Bluetooth-signaler oavsett vilken enhet du har till hands. Detta förhindrar oönskad åtkomst eller anslutningar.

Var kan jag få en störning?

Sammankopplade enheter gör våra liv enklare och underlättar kommunikation. Avvägningen är en minskad säkerhetsnivå och ökade förfrågningar.

Bluetooth-störare hindrar en närliggande enhet från att komma åt ett nätverk. De gör detta genom att avge en identisk signal. Nästan alla enheter kan utföra en liknande funktion, men att köpa en designad för att blockera Bluetooth-signaler gör processen enklare.

Signalstörare av alla slag kan öka säkerheten och förhindra oönskade samtal. Våra produkter ger många fördelar, så kontakta oss idag för mer information.

THE FOREFRONT OF TECHNOLOGY

We monitors and writes about new technologies in areas such as technology, innovation, digitization, space, Earth, IT and AI.

Related Posts

Leave a Reply