Vad är utbildning? – Definition, typer och mål

Utbildning kallas för att underlätta inlärning eller att få kunskap, färdigheter, värderingar och vanor i en viss mänsklig grupp, av andra personer som är mer bevandrade i det ämne som lärs ut och använder olika pedagogiska tekniker: berättande, debatt, memorering eller undersökning.

“Det är tecknet på en informerad personlighet att ha möjligheten att överväga en idé utan att tolerera den” (Aristoteles)

Instruktion är något som identifieras med förändring av hjärnan. Varje tänkare har betonat träningen. Från början till slut behöver en individ ta reda på hur man har funnits i denna värld. Den mest effektiva metoden att pruta kollegor och andra individer. När ett barn blir befruktat börjar inlärningsproceduren och fortsätter så långt som möjligt av hans liv.

Det finns olika sätt att tänka på att identifiera sig med träning. Platon var en arrangör av idealismen medan Aristoteles var realismens hjälte. John Dewy upprätthöll Pragmatics. Det finns olika metoder för att ge information och ta reda på hur en ungdom. Några få pedagoger betonar erfarenhet och några betonar hypotetisk inlärning.

Vissa har syn på singulär inlärning och några till systemet. Rousseau, den otroliga instruktionsforskaren, är naturalismens hjälte under träning. Enligt honom lär sig en ungdom i sin inhemska livsmiljö. Han var emot tidig skolträning, medan Froebel är författare till lekvägsteknik för inlärning.

Innehållsförteckning

 • Poäng, mål och mål för utbildning
 • Autentisk synvinkel på utbildning

 • Träning och psykologi
 • Typer av utbildning

  Det finns två grundläggande typer av undervisning; den ena är formell och den andra är icke-formell. Tillfällig undervisning som ett barn lär sig inom en ovanligt övervakad träningsram; skola och högskola. Det är masterminded och övervakat och det har en utbildningsplan, plankurs, bedömnings- och bedömningsram och en utsedd talangfull arbetsstyrka. I icke-formell utbildning lär sig en individ när han vill. Det finns inget fast schema för klasserna. Det finns ytterligare en sorts instruktion, det är tillfällig träning. En man vinner på sin dagliga erfarenhet. Det är tillfälligt lärande. I enlighet med dessa linjer anpassar sig en individ hela livet.

  Kolla detta: https://writingcheap.com/

  Poäng, mål och mål för utbildning

  Vi använder regelbundet poäng, mål och mål när vi pratar om resultaten av lärande. Dessa termer varierar något. Poäng är generella resultat av lärande. En allmän förändring i hans beteende ses när han avslutar sin undervisning. Det är inriktat på att forma en person till en sund och kraftfull invånare och att helt införliva honom i hans lokalitet.

  Mål är resultatet av en aktivitet. Destinationer är mer explicita än poäng. Vad den unge kommer att inse mot slutet är uppenbarligen ett mål. Målen är tidsbundna. Varje utbildningsgrad har tydliga mål. Dessa uttrycks vanligtvis i instruktionsupplägg.

  Autentisk synvinkel på utbildning

  THE FOREFRONT OF TECHNOLOGY

  We monitors and writes about new technologies in areas such as technology, innovation, digitization, space, Earth, IT and AI.

  Related Posts

  Leave a Reply

  © 2022 THE FOREFRONT OF TECHNOLOGY - Theme by WPEnjoy · Powered by WordPress