Vi har alla varit där – du ligger ner i sängen, scrollar genom ett oändligt flöde fyllt med alltför politiska gnäller, vänner som gör saker som får dig att känna dig avundsjuk och begärlig, och kanske också en aptitretande sufflé (vilket du måste håll dig borta från på grund av din kost). Och så kommer ett plötsligt ögonblick av insikt. Du vill ha en paus från allt detta! Du blir medveten om att sociala medier ofta blir ett utlopp för stress, ångest och frustration. Och när känslan av självförverkligande överväldigar dig och du inser att det äntligen är dags att dra ur kontakten, finns vi här och väntar på dig och hjälper dig på vägen.
Så nu när du har bestämt dig för att du vill inaktivera ditt Instagram-konto, vad ska du göra? Till att börja med kommer vi att låta dig veta att många förändringar. I den här artikeln kommer vi att diskutera vad som händer när du tillfälligt inaktiverar ditt konto och hur du kan inaktivera ditt konto.
Innehåll
- Vad händer när du tillfälligt inaktiverar Instagram?
- Skäl till att inaktivera Instagram
Hur du tillfälligt inaktiverar ditt Instagram-konto
Hur återaktiverar du ett konto som var tillfälligt inaktiverat
Vad händer när du tillfälligt inaktiverar Instagram?
Låt oss ta en titt på alla ändringar som sker i ditt konto när du inaktiverar Instagram.
Att inaktivera ditt konto innebär att du inte använder det alls för tillfället. Därför, när du inaktiverar ditt konto, slutar du i princip från Instagram ett tag. Dina följare kommer inte att kunna hitta din profil. Ingen användare på Instagram kommer att kunna hitta din profil, och som sådan kommer de inte att kunna interagera med den också.
Användare kommer dock inte att kunna sluta följa dig för tillfället. Detta är den främsta anledningen till att människor gillar att inaktivera sina konton tillfälligt eftersom det gör att deras profil försvinner spårlöst. Fördelen med att inaktivera ditt konto är att när du tillfälligt inaktiverar det sparar Instagram all din information på sina servrar. Det betyder att du inte kommer att förlora någon av dina data.
Du kommer inte att kunna ta emot eller skicka några DM:s när du inaktiverar ditt Instagram-konto. Men när du loggar in och återaktiverar ditt konto kommer du att kunna se alla dina tidigare chattar och dina meddelanden kommer att vara intakta.
Om någon skulle söka efter dig skulle de se “Instagrammer” där ditt namn skulle ha varit. Dina chattar kommer fortfarande att vara tillgängliga för personerna på den mottagande sidan.
Kontot, efter att det har inaktiverats tillfälligt, är tillgängligt under en tid. Du kan dock identifiera ett inaktiverat konto genom att se meddelandet “Inga inlägg ännu” trots att antalet inlägg anges överst.
Om du hade kommenterat en bild skulle den kommentaren försvinna automatiskt. Även dina likes skulle försvinna på andra inlägg. Men oroa dig inte, dessa kommer inte att raderas. Så fort du loggar in igen kommer dessa kommentarer att dyka upp igen.
Vi hoppas att du fick en rättvis uppfattning om vad som händer när du tillfälligt inaktiverar din Instagram.
Hur länge kommer ditt konto att förbli inaktiverat?
När du har inaktiverat ditt konto tillfälligt kan ditt konto förbli inaktiverat på obestämd tid tills du loggar in. Till en början skulle kontot aktiveras automatiskt efter en vecka, men Instagram verkar ha tagit bort den funktionen.
Skäl till att inaktivera Instagram
Om du vid ett tillfälle under dina rullningssessioner inser att din användning har ökat dag för dag, kan du överväga att inaktivera ditt konto. Några av dem nämns nedan:
1. Precis som Facebook och WhatsApp kan Instagram vara ganska beroendeframkallande. Det kan bli så beroendeframkallande att användningen kan minska din professionella såväl som personliga produktivitet. I en sådan situation låter det som ett logiskt alternativ att ta en paus från den här applikationen.
2. Om du inte har tillräckligt med tid att ta en titt på applikationen och är trött på aviseringarna kan du tillfälligt inaktivera din Instagram.
3. Om du reser och inte vill ha någon aktivitet på din Instagram-sida kan du tillfälligt inaktivera den. Influencers är väl medvetna om att detta kommer att skydda deras följare.
4. Bortsett från detta kan människor tillfälligtvis inaktivera sina konton för att ta en paus från internet i allmänhet.
5. Om dina tentor närmar sig bör du definitivt inaktivera ditt konto tillfälligt.
6. Nu när du har tillräckligt med skäl att inaktivera ditt konto, låt oss titta på hur du kan uppnå det med din profil.
Läs även: 9 sätt att fixa Instagram fungerar inte på Wi-Fi
Hur du tillfälligt inaktiverar ditt Instagram-konto För att tillfälligt inaktivera ditt konto måste du ha en fungerande webbläsare eftersom den här funktionen inte är tillgänglig i programmet. 1. Logga in på ditt Instagram-konto i din webbläsare.
2. När du har loggat in, välj Redigera profil alternativ högst upp på skärmen.
3. Bläddra tills du når botten av skärmen.
4. Här hittar du ett blåfärgat alternativ som säger Tillfälligt inaktivera konto.
5. När du trycker på det här alternativet öppnas ett nytt fönster.
6. Här måste du ange anledningen till att du inaktiverar ditt konto.
7. Ange ditt lösenord igen.
8. Klicka nu på Tillfälligt inaktivera konto.
9. När du gör detta kommer du att automatiskt loggas ut på ditt Instagram-konto.
Och det är allt! Detta är sättet att tillfälligt inaktivera ditt konto.
- Hur man återaktiverar ett konto som var tillfälligt inaktiverat
Nu när du är klar med din rengöring av sociala medier kanske du funderar på att göra comeback.
1. Öppna Instagram-applikationen på din enhet.
2. Ange dina uppgifter, såsom ditt användarnamn och lösenord.
3. Om ditt konto var länkat till Facebook kan du också använda det alternativet.
4. När du har skrivit in dina uppgifter, tryck Enter, och du är klar.
5. Du kommer att kunna logga in på ditt konto i så enkla steg som dessa!
Vanliga frågor (FAQs)
F1. Hur länge varar det att tillfälligt inaktivera Instagram?
Att tillfälligt inaktivera din Instagram varar på obestämd tid tills du frivilligt loggar in igen.
Q2. Vad händer när du tillfälligt inaktiverar ditt Instagram-konto?
När du tillfälligt inaktiverar ditt Instagram-konto kommer andra användare inte att kunna hitta din profil. Dina kommentarer och gilla-markeringar försvinner från andras inlägg.
F3. Förlorar jag följare om jag tillfälligt inaktiverar mitt Instagram-konto?
Man förlorar inga följare om de tillfälligt inaktiverar sitt Instagram-konto.
Q4. Vad händer med direktmeddelanden på Instagram när du tillfälligt inaktiverar ditt konto?
Dina direktmeddelanden lagras på Instagrams servrar när du inaktiverar ditt konto. Därför kan du komma åt dem så fort du loggar in igen. Men för den person du utbyter dessa meddelanden med skulle dessa chattar vara tillgängliga som vanligt.
Rekommenderas:
- Hur man skickar direktmeddelanden på Instagram
Åtgärda Instagram försök igen senare-fel
Hur man lägger till sidnummer i Google Dokument
Vi hoppas att den här guiden var till hjälp och att du kunde förstå vad som händer när du tillfälligt inaktiverar ditt Instagram-konto . Om du fortfarande har några frågor angående den här artikeln får du gärna fråga dem i kommentarsfältet.







