Shadow

Kan man Använda iPhone Utan SIM Kort?

En iPhone utan SIM-kort eller telefonnummer kan fortfarande ansluta till gratis WiFi-nätverk och i stort sett göra samma saker som en iPhone med ett abonnemang kan göra. Använd iPhone utan SIM-kort eller telefonnummer.

Använd iPhone utan SIM-kort eller telefonnummer

I allmänhet används smartphones alltid med ett SIM-kort, vilket gör att de kan skicka sms, ringa telefonsamtal och utföra andra uppgifter med hjälp av tjänsteleverantörernas nätverk. Att använda ett SIM-kort innebär dock också att ingå ett avtal med en tjänsteleverantör och betala en månadsavgift.

Om du är intresserad av att undvika dessa kan du vara glad att veta att det är möjligt att använda iPhone utan ett aktivt SIM-kort eller telefonnummer. Även om iPhone saknar ett SIM-kort kan den fortfarande skicka och ta emot iMessages, surfa på internet, använda Google Maps, Spela upp videor, Spela filmer och utföra andra uppgifter med gratis WiFi-nätverk.

1. Aktivera iPhone utan SIM-kort

Om din iPhone kör iOS 11.4 och senare behöver du inte ett SIM-kort för att aktivera en iPhone. Starta iPhone> Svep åt höger> Välj språk> Välj land> Välj Konfigurera manuellt> Välj WiFi-nätverk> Ange ditt WiFi-lösenord> tryck på OK för att avvisa popup-fönstret “Inget SIM-kort”.

Efter anslutning till WiFi-nätverk> tryck på Fortsätt> tryck på Senare> Konfigurera låsskärmens lösenord och välj Ställ in som ny iPhone och följ de återstående instruktionerna på skärmen för att slutföra installationsprocessen.

2. Aktivera iPhone med iTunes

Om du har en äldre iPhone (iOS 11.3 och äldre) kommer du inte att kunna slutföra installationsprocessen utan att sätta in ett SIM-kort i din iPhone.

Lösningen i det här fallet är att låna ett SIM-kort från en annan iPhone, slutföra installationsprocessen och återställa SIM-kortet till den ursprungliga enheten. Om du inte vill låna SIM-kort kan du fortfarande aktivera din iPhone genom att ansluta den till Mac eller dator med iTunes installerat på den.

När iPhone har upptäckts av iTunes kommer du först att uppmana dig att ladda ner den senaste versionen av iOS och sedan ge alternativen “Konfigurera som ny” eller “Återställ från säkerhetskopia”. Välj, Inställning som nytt alternativ> tryck på Fortsätt och följ instruktionerna på skärmen för att slutföra installationsprocessen.

3. Aktivera iMessage utan telefonnummer

Apples iMessage-tjänst låter dig skicka gratis iMessages och ringa FaceTime-samtal till alla som använder en Apple-enhet. Den goda nyheten är att iMessage kan aktiveras med ditt Apple-ID och det är inte nödvändigt att ha ett telefonnummer för att skicka och ta emot iMessages.

Gå till Inställningar> Meddelanden> flytta växeln bredvid iMessages till PÅ-position och se till att ditt Apple-ID är listat under “Skicka och ta emot”. Aktivera iMessage på iPhone Om den inte är listad, tryck på Skicka och ta emot och välj Använd Apple ID för iMessage på nästa skärm.

Använd Apple ID för iMessage-alternativet på iPhone. På nästa skärm loggar du in med ditt Apple-ID och lösenord.

Efter detta kommer du att kunna skicka och ta emot iMessages och ringa FaceTime-samtal från din iPhone utan att ha ett aktivt telefonnummer.

4. Använd WhatsApp för sms, röst- och videosamtal

Om dina vänner eller släktingar inte använder Apple-enheter kan du inte skicka dem iMessages eller ringa FaceTime-samtal med dem.

Det finns dock många VOIP-appar som WhatsApp, TextNow, Telegram och andra som du kan använda för att hålla kontakten med människor som inte använder Apple-enheter. WhatsApp är lätt att använda och låter dig skicka gratis sms meddelanden och ringa gratis röst- och videosamtal till alla som använder WhatsApp var som helst i världen.

En iPhone utan SIM-kort eller telefonnummer kan fortfarande ansluta till gratis WiFi-nätverk och i stort sett göra samma saker som en iPhone med en aktiv mobiltelefonplan kan göra.

5. Använd Safari eller Chrome för webbläsning

Beroende på vad du föredrar kan du antingen använda Safari-webbläsaren för webbsurfning eller ladda ner och installera Googles populära Chrome-webbläsare från App Store på din iPhone.

6.Projektera filmer och videor från iPhone till TV

För att uppfylla dina underhållnings-, kunskaps-, upptäckts- och inlärningskrav kan du ladda ner mediastreaming-appar som YouTube, Netflix och andra från App Store. Om du har en Chromecast-enhet kan du enkelt projicera filmer och videor från iPhone till den större skärmen på din hemmetelevision.

Även om din iPhone inte är ansluten till mobilnätverket kan du använda Google Maps i offline-läge för att få vägbeskrivning.

För att ringa fasta telefonnummer kan du använda VOIP-appar som Skype, Google Hangouts och andra. Googles Hangouts Dialer-app är en enastående tjänst som gör att du kan ringa gratis till fasta telefoner och mobiltelefoner i Nordamerika.

Allt som krävs för att komma igång med Google Hangouts är ditt Gmail-konto, det finns inget krav på ett aktivt SIM-kort eller ett mobilnummer. Microsofts Skype-app låter dig ringa röst- och videosamtal till andra Skype-användare gratis och låter dig även ringa fasta telefoner och mobiltelefonnummer inom USA / Kanada till en rimlig månadsavgift.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *