Shadow

Vad är Siri? Allt du Behöver Veta

Vad är Siri?

Siri är den virtuella assistenten som är integrerad i Apples hårdvara, särskilt iOS- och macOS-serien, men vad är Siri? Som en annan svarmotor använder Siri röstfrågor för att svara på frågor som ställs, ge rekommendationer, utföra åtgärder och delegera förfrågningar till internettjänster.

Siri är likt andra röststyrningsprogram såsom Alexa. Siri utvecklades ursprungligen av SRIs internationella AI-center och är en spin-off som använder avancerade tekniker för maskininlärning för att fungera. Apple tekniken 2010 efter den första lanseringen som en app för iOS i februari 2010.

Siri kan göra mycket av de saker som Alexa eller Cortana kan, dock i mindre utsträckning. Tekniken är fortfarande under utveckling och röstigenkänning är ännu inte perfekt.

Detta innebär att en användare kan be Siri att sms-personer, ringa samtal, söka på internet, hitta lokala företag och be om vägbeskrivning bland andra användbara integrationer.

Som svarsmotor levererar Siri svar på frågor som ställs till den. Med Voice Engine Optimization och Answer Engine Optimization är det möjligt att skräddarsy ditt innehåll och produkt / tjänster beskrivningar för att vara mer tillgängliga för dessa system så att Siri har en ökad sannolikhet att leverera en webbplats eller innehåll när en fråga ställs. Det bör noteras att Siri för närvarande dock är betydligt mindre anpassningsbara än Google Assistant, Microsofts Cortana eller Amazons Alexa.

Fördelar med Siri

Siri är en konstgjord intelligens som är utformad för att hjälpa iPhone-användare med sina dagliga uppgifter. Siri kan hjälpa dig med en rad olika saker.

Du kan bara diktera ditt meddelande med hjälp av tal genom att aktivera Siri. Du kan ringa eller SMSa vem som helst med en annan Alexa-enhet samt ringa vem som helst i dina kontakter. Användaren av iPhone kan skicka kommandon till iPhone via röst och iPhone kan översätta det röstkommandot. Om du inte är engelsktalande eller om du vill öva på det språk du lär dig är Siri den bästa vän du har. Du kan du ändra språkpreferensen för Siri i dess inställning, Siri kan ställas in att fungera med 21 språk med lokalisering för 36 olika länder. Du kan också använda det för att översätta fraser från engelska till andra språk.

Siri göe livet lättare för människor som är för lata eller upptagna att skriva, du kan be Siri att posta status eller tweets på Facebook eller Twitter genom att säga, “Publicera på [Twitter eller Facebook]” och sedan diktera ditt inlägg, Du kan ringa ett samtal, Du kan be Siri att ringa ett nummer för dig med namnet på personen i din kontaktlista, Du kan be det att initiera ett FaceTime-videosamtal.

Siri kan leta upp nästan all information tillgänglig på Internet, inklusive filmlistor, lagra telefonnummer och det lokala vädret. Du kan få vägbeskrivningar, och Siri kan fungera som en GPS. Siri kan et kan boka olika saker med hjälp av vissa appar, och du kan ge Siri ett grundläggande kommando för att skapa kalenderhändelser.

Du kan be Siri spela påminnelser för dig, ställa in tidtagare och larm, Du kan spela musik, Siri integreras med Apple Music så snarare än att söka efter en låt, kan du säga till Siri vad den ska spela och den kommer att svara, Siri kan hantera spela media via AirPlay, men den kan inte kontrollera enheten som att slå på den.

Siri integrerar med tredje parts tjänster som kan kopplas till tusentals tredjepartsappar. Siri är en av de bästa intelligenta röstassistenterna, Siri kan öppna valfri app på din iPhone på begäran, Du kan hantera ditt smarta hem, Det kan integreras med HomeKit-aktiverade tillbehör för att slå på lampor, Det kan ändra temperaturen och fungera ditt säkerhetssystem, och mycket, mycket mer.

Användning av Siri för lärande

Även om Siri inte specifikt är ett utbildningsprogram, kan Siri snart komma att spela en stor roll i klassrummet, Siri används i journalföring. Lärarna måste hålla mycket dokumentation om sina barn, och många har effektiviserat anteckningsförfarandet och dokumentera konferenser med elever och föräldrar med Siri.

Du kan använda Siri på alla Apples enheter

Siri är inte bara tillgänglig för iPhone, iPad och iPod touch. Du kan också använda Siri på Apple Watch, Apple TV (fjärde generationen) och din Mac. Siri kan göra många saker på alla dessa enheter också. Låt oss ta Mac som ett exempel. Du kan fråga Siri hur mycket ledigt utrymme du har på din dator, hitta filer på din Mac, söka på webben och mer.

Urspringligen är Siris pråk engelska. Men om du inte talar flytande engelska eller bara vill öva på ett språk du för närvarande lär dig kan Siri vara till stor hjälp. Det första du behöver göra är att ändra det från engelska till ett annat alternativ. Du kan göra det genom att gå till Inställningar> Siri> Språk och sedan välja ett språk du vill ha i listan. Se listan över språk som Siri kan tala och förstå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *